Fem febrilske fredagslinks

Fem febrilske fredagslinks

I går oplevede vi det, som vi har gået og ventet på: ægte forårsfornemmelser. Totalt blå himmel, en sol der skinnede næsten dagen lang. Skønt. Vi er på vej mod højere temperaturer i luften. Amoriner kan få lov at blusse op.

Og det kan problematikker også. Både store og små. I fredags var der røde kinder i X-factor studiet, hvor en dommer måtte meddele, at hun ikke kunne stemme en af sine egne deltagere hjem. Der forefindes en uskreven regel om, at hvis en ”coach” har 2 af sine egne i farezonen, er det coachens ansvar at ekspedere den ene ud i kulden, og lade den anden spadsere videre til næste runde.

I fredags blev den uskrevne regel altså gennemboret. Ødelagt. Pillet af bordet. Hevet ud af funktion. Vanvittigt, mener nogen. Useriøst, mener andre. Men hvordan er det nu med regler? Kan det ikke være ganske sundt og fornuftigt at vi en gang imellem lader os ryste af, at nogen pludselig gør noget uventet?

Hvem er regler for? Dig? Mig? Os alle? Og hvad er forskellen på en nedfældet regel og en uskrevet regel? Skal det koste en bøde at bryde en ”officiel” regel, mens det skal være gratis at bryde en uskreven? Eller er det lige så slemt at bryde en uskreven regel? Skal forargelsen have lov at blomstre?

Jeg ved det ikke. Egentlig synes jeg at den pågældende dommer er sin rolle umoden. Hun har hele tiden vidst hvad hun gik ind til, og hun har i de andre programmer kunnet se, hvad det betyder for meddommerne, når de skulle tage afsked med en af deres egne deltagere. Hun har kendt til betingelserne. Derfor er det vagt og tøsedrengsagtigt, at hun ikke selv var i stand til at sende en discipel hjem.

Og hvad tænker deltageren, som fik lov at blive i programmet? Er hun den rette coach for vedkommende? Kan han stole på hende? Har hun tiltro til ham? Og hvad sker der hvis han atter kommer i farezonen? Er det så en af de 2 andre dommere, som sender ham ud i mørket – også selv om hans egen coach kunne have reddet ham? I aften bliver vi klogere. Eller dummere.

Fredagens links peger i retning af regler og andet, som gerne må være underholdende. Få hjælp til it, en jysk kunstner, danske postnumre, Zulu Awards og så noget helt utroligt.

www.mettesmaleri.dk: Mette Lindberg er navnet på en dommer i X-Factor. Men det er også navnet på en kunstner i Silkeborg. Nogen iscenesætter sig selv. Andre maler scenen.

www.findpostnr.dk: Kan du huske de gode gamle dage, hvor vi sendte breve med Postmand Per? Dengang skulle man somme tider finde et postnummer til en bestemt by. Du kan finde postnumre her.

www.zuluawards.dk: Så er der snart fløjtet op til prisuddeling på TV2 Zulu. Blandt de nominerede er et godt menneske, Ole Sørensen, som tager sig af de skæve eksistenser på langeland. Der er 12 kaegorier. Se dem på hjemmesiden.

www.utrolig.dk: Det var dog helt … utroligt …

www.itpro.co.uk: IT Pro er et britisk magasin på nettet, som ikke er så tosset endda. Sikkerhed, gadgets, cloud og apps er blot en lille del af indholdet her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.