Fem fanede fredagslinks

Fem fanede fredagslinks

I dag er det den første maj. Arbejdernes kampdag også kaldet. Altså en dag, hvor arbejder vil/skal kæmpe for bedre forhold på arbejdspladserne. Det er ikke DJØFerne vi taler om. Nej, det er hr og fru Danmark som hver dag yder en indsats, så vi har et samfund vi kan være stolte af.

Det kan være Tømrer Per, der hjælper med at tætne mit utætte tag. Eller det kan være Ole Blik, som skaffer det varme vand tilbage i mit hus. Det kan også være Sosusse, der sørger for at de ældre medborgere har det godt. Eller Lagerlise, som pakker den ene ordre efter den anden, så varehusenes hylder bugner med varer.

Og en masse andre. Hver især yder de dagligt en indsats, som gør Danmark til et af verdens bedste lande. Det kan vi godt være stolte af. Uden deres indsats, ville vi hurtigt befinde os i et samfund, som ville bukke under. Rabundus.

Arbejderne har i mange år kæmpet for bedre forhold, og heldigvis går tingene da også i den rigtige retning. Jeg husker stadig min tid på Nyborg Lynfrost som lagermedarbejder i de store kølerum. Vi ekspederede frostvarer til FDBs butikker. Senere skiftede FDB navn til Coop, men det er en anden snak.

Tak for hensynet

Vi holdt 1. maj på torvet i Nyborg. Faner blev fundet frem – det samme gjorde lidt pilsnere. Så blev der holdt taler, og alle var enige om at der skulle ske forbedringer på arbejdspladserne. Og takket være fagforeningernes indsatser er forholdene blevet forbedret markant siden 1889, hvor den første 1. maj blev afholdt.

I dag vil 1. maj ikke være som de forrige. Taler og møder afholdes via virtuelle systemer, men jeg håber at nogen stadig vil drikke en fysisk pilsner. Ikke i større forsamlinger, men måske under små, fortrolige forhold. Tak for hensynet.

Og så er det fredag. Selv om det regner her på Sydfyn, synes jeg alligevel at vi skal fejre dagen med links, der sender dig i armene på en tech blog, øl fra Ærø, segway på Langeland, det runde tårn i København og Android apps.

https://segwaylangeland.dk: Tag på en segway tur. Oplev natur og by på en anden måde. Hold ferie på Langeland og tag på guidede ture. Frihed!

https://risebryggeri.dk: Sluk tørsten med det gode øl. På Ærø Bryggeri dyrker de nogle fantastiske økologiske øl. Prøv den legendariske valnød eller den sorte stoute Hertug Hans.

https://www.rundetaarn.dk: Lyst til en oplevelse? Så besøg Rundetårn, når det åbner igen. Vi kommer der for sjældent.

https://www.androidauthority.com: Min Android telefon kunne ikke mere, så den er blevet udskiftet. Til en anden smartphone. Nu skal jeg lige tjekke, om der er spændende apps, der er gået min næse forbi.

https://www.geckoandfly.com: En blog der handler om lidt af hvert. iOs, Android, Wifi, freeware, CAD software og meget mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.