Fem dalende fredagslinks

Fem dalende fredagslinks

Sneen daler ud for mit vindue. Og det har den efterhånden gjort nogle uger nu. Er der nogen til stede, som har lyst til at indgå en forårsaftale med mig? Altså sådan en standhaftig aftale, der går ud på, at nu skal foråret komme.

Sne, kulde og blæst egner sig ikke til min krop. Jeg vil hellere have varme og ro i knolden. Blæsevejr stresser. Især hvis der er blandet snefnug ind i historien. Nix, vi skal have forår med plads til positivt sollys og konstruktivt græs på golfbanerne.

Vi vil også have konstruktive toner ind i de forhandlinger, der foregår disse dage. Der kommer sjældent noget godt ud af at kaste med mudder. Mudder er jo sådan noget stads, som de færreste bryder sig om. Et budskab eller tilbud pakket ind i mudder vækker ikke glæde hos mange.

Der er 2 parter i forhandlingerne, og min sympati går ubetinget til de ansatte. Som tidligere lærer finder jeg det uacceptabelt at der igen skal sættes tvivl om den indsats som lærerne yder hver dag i de danske skoler. Hvor mange ikke-skolelærere har lyst til at tage tjansen hver dag i skoleklasser, hvor mange udfordringer er til stede?

Hvor købte Moses øllet?

Det samme gælder sosu assistenten, som knokler for at nå dagsprogrammet. Og sygeplejersker og jordemødre, som ikke har tid til at spise deres medbragte madpakker i den betalte spisepause – ironi kan forekomme. De ansattes forhandlere forsøger at finde løsninger.

Det gør de sikkert også ovre på den anden side. Jeg synes blot at Sophie og Michael er et par ubehagelige forhandlingspartnere, som truer med bål og brand. Det er også tydeligt at de sætter pris på deres magtpositioner. Tænk at de ligefrem nyder at puste sig op foran kameraerne og fortælle hvor Moses købte øllet i sin tid.

Var det et stort fejltrin at de samme mennesker skulle mødes i denne forhandling? Skulle man have kigget tilbage til 2013 og måske konkluderet at Michael og Anders er et dårligt makkerpar, hvis der skal findes kompromiser og gode løsninger?

Men det er fredag og vi skal i gang med de 5 fredagslinks, som ligger og venter. I dag går turen til kryptisk indhold, havearkitekt Janne, gemte hjemmesider, YouTube videoer i slow motion samt IndieFrame, en ny dansk foto app.

www.indieframe.com: Her er der tale om en dansk idé, hvor det handler om at udnytte det potentiale der er i alle de fotos, som alle går og snapper med deres smartphones.

www.watchframebyframe.com: Har du brug for at nærstudere detaljer i en video på YouTube? Så prøv denne tjeneste, hvor du indsætter videoen og efterfølgende indstiller frames mv.

www.cachedpages.com: Somme tider har man brug for at se hvordan en hjemmeside så ud, da den engang blev indexeret af en søgerobot.

www.fuglsanghaver.dk: Janne er en ekstremt dygtig havearkitekt, som får thumbs up herfra. Hjemmesiden er enkel og nem at navigere rundt i, så måske er Janne den rette hjælp til dig, inden du bevæger dig ud i haven her til foråret?

www.cryptii.com: Øh, hvem finder lige på sådan noget her? Burde den hedde Kryptisk.com?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.