Fem cyklende fredagslinks

Fem cyklende fredagslinks

Jeg er så glad for min cykel. Den har jeg netop parkeret her ved Fremtidsfabrikken, hvor jeg driver min lille it virksomhed. Fremtidsfabrikken er et iværksætterhus i Svendborg, hvor kreative sjæle mødes og driver deres respektive forretninger på kryds og tværs.

Vi sidder på det ene kontor efter det andet, og endelig er der åbne kontorpladser, hvor man kan tegne en kontrakt og så snuppe et ledigt skrivebord et par gange om ugen. Stemningen er god, men tilbage til cyklen. Jeg føler mig nemlig virkelig privilegeret, når jeg til dagligt kan starte jernhesten op og være på mit kontor på 7 minutter.

Det går nemlig nedad bakke. Hvis det gik den anden vej, ville det nok tage 13 minutter. Når jeg så skal jeg hjem senere på dagen, går jeg igennem Svendborg idylliske gader. Fremtidsfabrikken ligger et stenkast fra gågaden, og når man bor i en mindre by som Svendborg, møder man tit personer man kender.

Vi får en sludder i Udkantsdanmark

Så stopper man op og får en sludder. Nogle gange handler snakken om familielivet, golfhandicap og ferieplaner. Andre gange drøfter man tough business og måske arrangerer man ligefrem et kaffemøde. Det er blot nogle af formålene ved at bo i provinsen.

Man kommer hinanden ved på en anden måde end i storbyerne, vil jeg påstå. Ikke dermed sagt, at vi spiser hos hinanden dag ud og dag ind – og vi kan også sagtens passe vort privatliv, hvis det er det, vi ønsker. Føler vi ikke lige for at være sociale eller selskabelige, cykler vi bare uden om gågaden.

I går på vej hjemad mødte jeg Line. Line driver en fysisk butik i byen, og hun passer samtidig en webshop, hvor hun også sælger sine varer igennem. Hun var på vej til posthuset. Kurven på styret var fyldt med pakker. Kurven på den halvrustne bagagebærer var også fyldt. Sådan kan man også etablere sig i Udkantsdanmark.

Resten af Danmark vil os nemlig gerne. Det bilder vi i al fald os selv ind. Der er et eller andet over fynboer. Det sagde en mand til mig forleden dag. Vi sad og klarede lidt WordPress nørderier, og da jeg spurgte til hans motiv for at køre til Svendborg, sagde han, at han kun havde gode erfaringer med at bruge fynsk arbejdskraft. 2 timer senere kørte han hjem igen. Til København.

I dag er det fredag og vi skal fredagslinke til lidt af hvert. Tegneserier. McDonald’s børnefond.

www.rmbornefond.dk: Jeg spiser det helst ikke, hvis ikke jeg ikke har drukket et par øller. McDonald’s må gerne have sine burgere i fred, men deres børnefond er virkelig et stærkt initiativ. Thumbs up herfra. Farver fra kendte brands. Gratis fotos. Samt e-mailtjek.

www.brandcolors.net: Brandcolors er et site, som handler om farver. Brand farver. Altså brands som i ”mærkevarer”. Hvilke farver anvender Adobe. Sony. Spotify. Microsoft. Mærks. Og alle de andre. Ps. Nettips mangler på listen …

www.morguefile.com: Trods et lidt uhyggeligt navn er Morgue File et sted, hvor du gratis kan hente billeder og fotos af lidt af hvert.

www.stripcreator.com: Har du hang til tegneserier? Kunne du tænke dig at komme lidt i gang med at tegne dine egne cartoons? Og hvor spreder du dem så henne? Det gør du hos Strip Creator.

www.mailinator.com: Tjek dine mailkonti fra ét sted. Bruges naturligvis på eget ansvar.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.