Fem canadiske fredagslinks

Fem canadiske fredagslinks

De seneste uger har stået i familiens tegn. Vi har været så privilegeret at have haft besøg fra vores familier i England og Canada. Fætter Niels fra Sydengland kom sammen med Hanna og Katelyn fra området omkring Ottawa, mens Dawn fra Whistler i British Colombia dukkede op et par dage senere. Selv om afstanden er stor, er vi stadig forbundet med hinanden.

Det siger sig selv, at det ikke er hver dag man lige siger hej til hinanden. Det tager cirka 12 timer at komme fra Whistler til Svendborg, mens turen er en anelse kortere fra den østlige del af Canada. Handler det om England, er afstanden ikke længere end en togtur til København – sådan groft sagt.

Men afstand er blevet et lettere mudret begreb, idet afstand i gamle dage var af en helt anden kaliber, end den er i dag. Da mine kusiners forældre emigrerede til Canada i 1950’erne, foregik det på et skib. Sådan en sejltur over Atlanten tog omkring 10 dage. I dag flyver man på 6 timer. I øvrigt fortalte min kusine mig, at sejlturen ikke var udpræget morsom, idet bølgerne vuggede ganske livligt.

Afstanden imellem os er på en måde blevet kortere. I dag er vi forbundet via diverse tjenester på internettet. Samtaler foregår typisk via Facebook Messenger, hvor vi deler oplevelser og billeder med hinanden. Sådan en samtalefunktion er ganske praktisk, også når man tager tidsforskellen i betragtning. Når jeg er vågen, sover kusinerne i Canada. Her er det rart at man lige kan tjekke beskeder, når det passer ind i ens døgnrytme.

Husker du ICQ?

Den gammeldags form for skriftlig kommunikation er næsten gået fløjten herhjemme. Det er besværligt og dyrt med porto, og man kan snart ikke finde en rød postkasse nogle steder. Så er det nemmere med elektronisk kommunikation, selv om det måske er knapt så sexet.

Jeg husker stadig gratisprogrammet ICQ. Det udtales I Seek You, og var sådan et chatprogram man installerede på sin DOS-baserede Windows computer. Med ICQ kunne man chatte og skrive med hinanden, og det var en revolution. Dengang i 1990’erne …

I dag tager vi øjeblikkelig kommunikation for givet, og det kan næsten fremkalde stress, intolerance og uforståenhed, hvis personen vi sender en besked ikke svarer i løbet af nul komma fem. Vi forventer svar eller reaktioner straks vi har fyret en besked af. Måske skulle vi slappe lidt mere af, og nyde freden mens den anden tænker over sit svar. Overvej eventuelt at slukke telefonen imens.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. I dag skal det handle om Brave browseren, en kapsejlads, P6 Beat, rotter og et komprimeringsprogram.

www.brave.com: Her er et godt alternativ til Google Chrome, Firefox, Safari eller Edge. Brave er en spændende browser, som du kan afprøve næste gang du surfer på internettet.

www.silverrudder.com: Silverrudder er en ret spændende begivenhed, der finder sted ved Svendborg. Ene mand sejler man en båd rundt om Fyn. Rekorden lyder på 15 timer.

www.dr.dk/radio/p6beat: Her er linket til min egen favorit hvad angår radiokanaler. P6 Beat er en fantastisk kanal, som jeg kun kan bakke op om.

www.rotter.dk: Jeg har netop hørt at bestanden af rotter er faldende, og det er da en udvikling, som man kun kan glæde sig over. De gør ikke megen nytte, de små slyngler.

www.crystalidea.com/speedyfox: Takket være en vågen Bindegal i forummet kan du nu gøre surfturen på nettet en anelse hurtigere. SpeedyFox er et program som kan gøre browseren hurtigere ved at komprimere databasen. Tak for tippet, Binde!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.