Fem bornholmske fredagslinks

Fem bornholmske fredagslinks

Hvilken skøn uge. Vi har tilbragt tiden på skønne Bornholm, hvor vejret har været en blanding af en slem vinter med iskolde temperaturer, solskin, regn, blæst og gråvejr. Uanset vejrets sindstilstand har ugen været skøn med mange gode oplevelser.

Og det er vel netop oplevelser, denne frise skal handle om. Vi lever én gang, og det drejer sig om at få mest ud af livet, mens vi er her. Jeg blev så ked af det i sidste weekend, da jeg læste om en dansk politikers alt for tidlige bortgang.

Jeg stemmer ikke på det konservative folkeparti, men jeg har altid fundet Søren Pape utrolig sympatisk. En ordentlig mand med et smil på læben – og med humor i rygsækken. Derfor gjorde det ondt at erfare at en blot 52-årig mand fra Viborg måtte forlade denne jord på grund af en hjerneblødning.

Livet på godt og ondt

Vi er nødt til at forholde os til livet på godt og ondt. Vi bør hinanden i øjnene og fortælle hinanden, at krig og ufred er et slemt valg, når vi nu er her så kort tid. Vi har et ansvar over for os selv, hinanden og ikke mindst vores efterkommere. Vi skal de træffe de rigtige beslutninger for alles skyld.

Beslutninger som ofte vil bestå af gyldne kompromiser. Krigen i Ukraine har ikke en enkel løsning. Det har konflikten i Gaza heller ikke. Og klimaproblemet skal løses, og for at det skal lykkes, er vi forpligtet til at tage ansvar. Et ansvar vi påtager os for vores børns og børnebørns skyld.

Det er fredag, og Nettips’ trofaste gæstelinker, Martin Bo, har sendt os 5 links, som han gerne vil dele med jer læsere. I dag tager MB jer med til gratis software, madopskrifter, filreduktion, bier og deling af filer.

https://squoosh.app: Jeg må indrømme, at jeg er lidt af en novide på dette område, men det handler vist nok om reducering af filstørrelser. Og lidt til.

https://planbi.dk: Dette er IKKE Plan B. Det er Plan Bi. Altså de flyvende væsener.

https://drop.download: Deling af filer på den lette måde. Og det fås i en smart købe-version.

https://www.supercook.com: Sådan! Du indtaster de ingredienser du har, hvorefter du får stærke forslag til retter du kan tilberede. Velbekomme.

https://mysoftwarefree.com: Dette er måske et ønsketip til læserne af nærværende organg: tips til god software. Her finder du alternative browsere, filmanagere og musikprogrammer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.