Fem borgerlige fredagslinks

Fem borgerlige fredagslinks

Nedsmeltning. Så kort kan det vel godt siges om et dansk parti, som ved valget fik hele 6 mandater ind i Folketinget, men som nu kan konstatere at den tidligere formand hoppede af, et medlem blev smidt ud, en næstformand trådte tilbage, en nyvalgt formand blev grådig og medlemmer som ryster på hovedet.

Så hurtigt kan det gå i politik, når der ikke er fælles fodslag. Fælles fodslag er ret vigtigt, hvis en organisation skal fungere. Det er der mange eksempler på. Både i erhvervslivet, i foreninger, på sportsmandskaber og i skolegården. Blot for at nævne et par få eksempler. Hvis nogle få træder til side og gør sig utilbens, kan det få store konsekvenser for flokken som helhed.

Balance por favor

Det har jeg mærket igennem tiden. Dels som lærer på en grundskole og dels som underviser for voksne i et kursuscenter. Heldigvis kan det tælles på meget få fingre, men det er da sket, at én elev/kursist kunne sprede så dårlig stemning i lokalet, at fællesskabsfølelsen fik en på goddagen.

Her handler det om at få skabt balance i tingene, så alle igen kan føle tryghed og tillid i lokalet. Åbenhed og imødekommenhed er tit de små forskelle, der skal til for at opretholde balancen. Og balance skal der til i et ligeværdigt forhold.

Balance skal der også til i mine fredagslinks, og derfor vil jeg gerne tage dig i hånden og føre dig ud til steder, hvor du kan tjekke klokken forskellige steder i verden, skrive sangtekster, lære om kunstig intelligens og blive klogere på farver.

https://chronologyclock.com: Et blik på klokken fortæller om begivenheder i verdenshistorien, som fandt sted på dette klokkeslæt.

https://www.digitalsamaritan.co: Alle taler om AI. På dansk: kunstig intelligens. Her får du værktøjer.

https://coolors.co: Hvis du har brug for at sætte farver sammen, bør du lige tjekke dette websted. Farver. Farver. Farver.

https://flipclocker.com: Hvad er klokken? Og hvordan ser den ud? Og hvad er klokken mon i Sydney? Eller i Singapore?

https://lyricallabs.io/app: Indtast et emne, en kunstner og musikgenre og vupti: så har du en sangtekst i løbet af et minuts penge.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.