Fem bevægelige fredagslinks

Fem bevægelige fredagslinks

Efteråret har ramt Sydfyn. Linjerne skrives, mens regn og blæst banker på mit skråvindue her på femtesal. Byen var ikke overbefolket, da jeg cyklede igennem Svendborgs gågader her i morges. Og jo, jeg må godt cykle i gågaden mellem klokken 21 og 09. Det står på et skilt. Og så må det jo passe.

Passer det også, når kloge mennesker påstår noget? Tja, det afhænger vel af de ører, som hører det. Passer det fx at covid19 slet ikke var farligt? Eller passer det når statsministeren siger, at børn og unge skal væk fra skærmene? Hvad med de voksne? Skal vi ikke slippe de skøre skærme og begive os ud i virkeligheden og være nærværende dér?

Undersøgelser og forsøg viser, at hvis børnene afleverer deres telefoner om morgenen ved indgangen til skolen, får de en mere harmonisk dag med kammerater i skolegården og på græsplænen. Det er en af gevinsterne. En anden er, at de kommer ud og bevæger sig. Det kunne mange voksne også godt trænge til. Mig selv inklusive.

Et løfte om bevægelse

Svendborg er netop kendt for at have udvidet antallet af idrætstimer for børn i 0. – 6. klasse. Et stærkt initiativ, som giver gode resultater. I stedet for 2 lektioners idræt om ugen, kommer børnene ud og rører sig i 8 lektioner. Det skulle være verdens eneste forskningsprojekt med den titel. Det kan vi være stolte af i Danmark.

Fedmen vælter ind over os, hvis vi ikke passer på. Mit eget job er blevet særdeles stillesiddende. Jeg hamrer løs på et tastatur, mens min bagdel har indtaget en ganske behagelig skrivebordsstol. De vildeste bevægelser sker, når jeg skal have fyldt min kaffekop op. Ellers er jeg pænt stationær på min arbejdsdag.

Da jeg arbejdede som underviser, dels i grundskolen og dels i kursuscentret, bevægede jeg mig næsten hele tiden. Jeg er ikke kateder-lærer, så jeg nød at stå op og undervise og gå rundt og hjælpe elever og kursister. I dag er jeg stillesiddende. Og overvægtig. Så jeg er nødt til at ændre på nogle vaner.

En af dem kunne være at jeg lover mig selv at jeg vil gå en tur hver dag på minimum 30 minutter. Det kan også være 2 ture á 15 minutter. Derudover vil jeg passe mine dage i fitness centret samt forsøge at komme ud på golfbanen 1-2 gange om ugen. Og så skal jeg måske lade være med at øse mad op på tallerkenen 2 gange – og måske skal jeg sige nej tak til glas nummer 2.

Det er fredag og vi skal ud på nettet. I dag tager jeg dig med til farvesammensætninger, ladepriser, boligsalg, et WordPress plugin samt et apparat, der tjekker hvem der hoster hjemmesider.

https://bedreboligsalg.dk: Her skal det handle om køb og salg af boliger, og det er ikke en af de hersens store kæder på markedet.

https://jetpack.com: JetPack er navnet på et populært plugin til websystemet WordPress. Jeg anvender det ikke selv, men måske skulle jeg prøve.

https://ladepris.dk: Jeg ejer ikke en el-bil, men tænker at denne oversigt måske er interessant for nogen?

https://hostingchecker.com: Hvem hoster mon en bestemt hjemmeside? Tjek det ud her.

https://coolors.co: Få hjælp til en bestemt farvesammensætning.

 

 

 

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.