Fem betænksomme fredagslinks

Fem betænksomme fredagslinks

En gang var der en klog person, som sagde følgende til mig:

Allan, når du ankommer som lærer på en ny skole, så sørg for at holde dig gode venner med pedellen og sekretæren. Så vil alting glide meget nemmere.

Det er nogle ord, som ganske ofte dukker op, når jeg lander nye steder i forskellige sammenhænge. Et flashback genkalder en situation på et forlag i Aarhus, hvor min gode ven, Joachim, og jeg skulle præsentere undervisningsmateriale til faget tysk. Da vi landede på forlagets forkontor, kom en mand hen og sagde pænt dav, og spurgte om vi lige ville have en kop kaffe.

Det sagde vi ja tak til, og i løbet af to minutter sad vi med en kop dejlig varm kaffe. 5 minutter senere kom forlagsredaktøren, og mødet kunne begynde. Alt gik godt, og da vi nærmede os afslutningen på mødet, måtte vi lige have styr på manden, som bød på kaffe. Var han forlagsdirektør, redaktør eller partner?

Det er såmænd Carsten. Han er vores pedel, og vi kan overhovedet ikke undvære ham. Han klarer alle opgaver her på kontoret, så ham må I ikke kidnappe.

Efterfølgende har jeg forsøgt at gøre en stor ære i at være venlig over for alle mennesker, som jeg støder ind i undervejs i mit liv. Jeg ved at nogen har tendens til at se en smule ned på servicemedarbejdere, og det må de selv om. I min verden har jeg det bedst, når jeg anerkender alle mennesker omkring mig.

Spred venlighed

Venlighed koster ikke en skid, og hvis man komplimenterer menneskene omkring dig, vil du opleve at de smiler retur og føler sig anerkendt. Anerkendelse kan altså noget. Forleden dag mødte jeg en advokat, som holder til i nabobygningen. Han har lige fået en ny bil: en Porsche af den onde slags.

Da han tilfældigvis skulle til at køre, da jeg ankom, måtte jeg stoppe op og udtrykke min beundring for den flotte Porsche. Faktisk sagde jeg at det var den flotteste Porsche, jeg længe havde set. Han blev paf. Lidt overrasket, tænker jeg. Men han sagde tusind tak for de flotte ord, og i en parentes fik han nævnt, at han også var glad for den.

Så anerkend menneskene omkring dig. Husk at rose din mor for hendes måde at være på. Og alle de andre du omgives af. For det første får du det bedre med dig selv, og så vil du møde gensidig venlighed. Måske ikke i momentet, men før eller siden …

Det er fredag, og i dag skal vi lidt vidt omkring. På en flyvetur, se på medicin, på en spadseretur, på boligvidenjagt samt screenshotsværktøj.

https://www.ois.dk: Har du brug for data på en bestemt bolig i Danmark?

https://flanets.io: God tur, siger jeg bare

https://screenshot.rocks: Skal du præsentere en hjemmeside på en anderledes måde? Så prøv dette gratis online værktøj.

https://peeledmaps.com: Tja, Spooky!

https://medicintjekker.dk: Et nyttigt værktøj, hvis du har brug for viden om bestemte former for medicin.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.