Fem bedende fredagslinks

Fem bedende fredagslinks

Store bededag er nok en dag mange mennesker at stor-bede på. Eller hvad, tænker du? Har du ekstra gang i foldede hænder i dag, og sender du den ene bøn efter den anden op i himlen til vorherre? Store bededag er en helligdag og dermed fridag for mange. Og så er dagen typisk populær hos mange.

Dagen falder på et bestemt tidspunkt: på søndag er det den fjerde søndag efter påske, og så har Hans Bagger indført den regel, at man skal holde fredagen fri før netop denne søndag. Hans Bagger var biskop over Sjælland og havde derfor pænt meget magt. Aftenen før bededag blev der bimlet på kirkeklokkerne, og det var samtidig et signal til kroer og forretninger om, at de skulle holde lukket dagen efter.

I dag holder kroer og forretninger næsten aldrig lukket. Eller rettere: detailbutikker holder naturligvis lukket efter klokken 17.30 på en hverdag. Og så åbner de op igen dagen efter klokken halv ti eller deromkring. Åbningstider i weekender er som regel anderledes, så det bliver forvirrende, hvis vi skal ind på det emne.

Åbent døgnet rundt

Men kroer og discountforretninger har travlt med at skovle penge ind. Den lokale Netto har vist nok åbent fra klokken 07 – 23. Det er jo en syg verden vi efterhånden lever i. Hvorfor skal nogen hente mælk og havregryn klokken 22.45? Kan de ikke afse et andet tidspunkt, hvor der kan handles ind?

Fleksibiliteten, vil mange straks anføre. Børnefamilier kan være maks presset i løbet af ugen, og derfor er det rart at de kan handle ind, når det passer dem bedst, for eksempel klokken 22.45. Andre vælger at handle ind via Nemlig på internettet. Så går de til den virtuelle købmand og lægger varen i kurven ved hjælp af mus eller pegefinger. Måske kolde hveder, der kan varmes i ovnen torsdag aften. Det bliver næsten ikke nemmere.

Det er fredag, store bededag og intro til en forhåbentlig dejlig forlænget weekend. Det fejrer Nettips med 5 sejlende fredagslinks, som nok skal bringe glæde, fred og harmonik i dine klikfingre. Vi sender dig fluks videre til intelligente pumper, folkekirken, Georg Stage, Mountain bikere og en farlig ulv.

www.lykkegaard-as.dk: Velkommen til Lykkegaard A/S, som producerer pumper i allerbedste kvalitet. Virksomheden hører hjemme på Midtfyn.

www.folkekirken.dk: Fra pumper til bønner. Vi besøger den danske folkekirke, hvor du kan tjekke en masse fakta om helligdage ud. Og meget mere.

www.georgstage.dk: Her på Sydfyn har vi netop haft besøg af skibet Georg Stage. Skibet indtog Svendborg Havn i tre dages tid, og det er da et imponerende skoleskib. Og tilmed verdens ældste skoleskib.

www.bissenmtb.com: Det er så i dag at det store mountain bike løb Bissen finder sted. Og det sker også i Svendborg, hvor fjollede MTB-folk fra hele landet okser rundt på de 2 hjul. Husk hjelm og madpakke.

www.ulv.dk: Dagens mest fjollede link? Jeg læste at en ulv var blevet påkørt i Tyskland, og så tænkte jeg, at jeg lige skulle se, hvad der sker på Ulv.dk …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.