Fem bagstræberiske fredagslinks

Fem bagstræberiske fredagslinks

Weekenden byder på sol og 25 grader. Du kan dermed godt finde sololie og kasket frem. Vi trænger nemlig til at komme lidt ud og mærke solens herlige vitaminer. At blive varmet igennem. På afstand af andre mennesker forstås. Selv om mange ting peger i den rigtige retning, skal vi stadig være obs på, at virussen er derude.

Og ellers har den seneste uge stået i demonstrationernes tegn. Tusindvis af mennesker i Danmark har deltaget i demonstrationer, og på verdensplan taler vi om millioner af mennesker, der er på gader og stræder for at gøre opmærksom på den racisme, der eksisterer i samfundet. Racisme skal stoppes nu.

Det kan man gribe an på forskellige måder. En mørk kvinde i Danmark, som har stået for demonstrationer herhjemme, anbefaler faktisk at hvide danskere holder sig i baggrunden, så kampen mod racisme foregår hos de mørke – de hvide skal holde sig pænt i baggrunden, mener hun.

Desuden er der bestemte vendinger og attituder som de hvide danskere bør beholde for sig selv, mener hun. Faktisk opfatter jeg det lidt som et krav fra kvinden, at kampen mod racisme er noget som kun mørke mennesker skal stå sammen om. De blege, hvide mennesker har bare at holde sig væk. Uha, det skurrer i mine ører.

En kamp for alle

Visse kampe kan man godt kæmpe for sig selv, men lige netop en kamp imod racisme burde være for alle. Uanset om man er mørk, hvid, rød eller gul. At holde folk ude betyder jo, at man selv dyrker en form for racisme. Og det er vel ikke meningen.

Her på Nettips blander vi os helst ikke i politiske debatter. Det er der mange andre hjemmesider på nettet der kan bruges til. Så eventuelle kommentarer omkring racisme-emnet skal du aflevere andetsteds. Ikke her. Og på den måde gør jeg mig jo egentlig selv skyld i en form for forfordeling. Jeg kan ytre mig på Nettips. Det kan du sådan set også, når blot der ikke går for eksempel politik i den.

Det er fredag, og lige nu småregner det uden for mit vindue. Lad os straks hoppe en tur på internettet og opdage forskellige sider heraf. Vi starter med en totalt anonym søgemaskine, ser på gratis antivirus, Webmaster værktøjer, delebiler og Folkemødet på Bornholm.

https://www.privado.com: Privado er endnu en såkaldt anonym søgemaskine på internettet, der værner om dit privatliv. Ingen sporing, ingen søgninger gemmes, og din IP adresse gemmes heller ikke.

https://www.bing.com/toolbox/webmaster: Her får du en solid hjælp hvis du er webmaster for en hjemmeside og ønsker gode tips og tricks. Det er Microsoft, der står bag Bing.

https://www.byensbil.dk: Byens Bil er sådan en service, hvor du kan leje eller dele en bil, når du har brug for det. Læs mere om priser og vilkår på hjemmesiden.

https://home.sophos.com: Sophos er et gratis antivirus program, som skulle være ganske godt til børnefamilier. Det fås også i en købeversion.

https://folkemoedet.dk: Det var så i denne weekend, at Folkemødet på Bornholm skulle have fundet sted. Vi må vente til 2021.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.