Den mobile revolution

Den mobile revolution

Der er ingen vej uden om det. Vi er blevet mobile, i hvert fald i overført betydning. Dette skal dog ikke forstås som, at vi som mennesker er blevet mere mobil, for der forholder det sig desværre i mange tilfælde direkte modsat. At have hele verden lige ved hånden har desværre gjort rigtigt mange mennesker meget dovne og indelukkede.

Nej vi er blevet mobil i og med, at vi har hele verden og al dens viden tilgængelig ved blot at gribe til lommen og fremdrage vores lille supercomputer, der har mere teknologi end de rumraketter der midt i forrige århundrede sendte folk til månen. Det er en ret fascinerede tanke, ikke sandt?

Er der nogen der kan lege?

De tidligere computere fyldte mere end små parcelhuse, og ville næppe have ydelse nok til at køre Snake spillet fra de gamle Nokia telefoner, hvorimod moderne smartphones har processorkraft nok til at spille konsolspil fra 2006. Udviklingen går så ufatteligt hurtigt at man helt kan miste pusten.

Næsten alle har smartphones i dag og vi benytter dem flittigt. Væk er den tid hvor man ikke kunne få fat på de nærmeste indenfor 10-15 minutter. Den tid i 80’erne og 90’erne hvor man bare sagde farvel til mor og rendte ud for at finde nogen at lege med. I dag tager man mobilen og ringer eller skriver en SMS. Man er altid på og altid tilgængelig.

Væk er den tid hvor man sad en hel aften og diskuterede et emne, fordi ingen helt kunne huske hvordan det virkelig forholdt sig. Var Hitler nu tysker eller var han østriger? Hvad dato var det nu amerikanerne landede på månen? Hvornår var det nu man opdagede Amerika?

I dag snupper man da bare lige mobilen og 2 minutter og en google søgning senere har man svaret, med uddybende detaljer. Det er naturligvis meget praktisk, men det er desværre på bekostning af en masse spændende og udviklende diskussioner.

Kan du ignorer din smartphone?

Man kan også opleve den mobile revolution, når man går med vennerne på cafe. Der er med garanti altid et par stykker der lige skal fotografere maden, så hele verden, eller i hvert fald deres online vennekreds kan se hvad de nu skal indtage.

Derudover er det næsten fysisk umuligt i dag at indtage et måltid uden at kigge mindst en gang på sin mobil, for så kom der lige den der sms og den der ”snap”. En sjov lille leg man kan lege for at komme denne uvane til livs er: Alle lægger deres smartphones i en bunke med skærmen nedad. Den første der tager sin mobil, før måltidet er forbi, skal betale.

Men naturligvis kan vi ikke undvære mobile enheder i dag. Det er simpelthen for praktisk og nemt. Men så skal man også sørge for at have et abonnement der passer til sit forbrug. Der er folk der snakker meget. Der er dem, der snarer sender tusinder af SMS beskeder hver måned. Eller måske har man et stort forbrug af data, hvilket jo hurtigt kan løbe op i mange penge, hvis man ikke er opmærksom.

Det er der masser af forskellige abonnementer til. Men hvorfor ikke samle det hele et sted, hvor du får fri tale, fri sms og fri data? Og det endda uden, at du skal ruinere dig selv. Prøv at kigge forbi eksempelvis Plenti.dk, så kan det være du bliver positivt overrasket.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.