Del en taxa

Del en taxa

Det er julefrokostid, og det er ensbetydende med, at de danske taxachauffører får travlt den kommende tid. Folk skal transporteres fra A til B, og dette sker i mere eller mindre ædru tilstand. Når alkohol går ind, svækkes lår- og lægmuskler, og det er dejligt bekvemt med en varm taxa, som altså kan hjælpe os på vej.

Det er imidlertid ingen hemmelighed, at det kan være grumme svært at fange en ledig taxa. Når det så endelig sker, kan man næsten kun rystes over det forhøjede gebyr der er lagt på hyrevogne i december. Jeg har ladt mig fortælle, at det nu koster over 130 kroner blot at sætte sig ind i taxaen uden at køre én meter.

Derfor hylder jeg en ny dansk app til iPhone og Android, der gør det lettere for folk at dele en taxa. Deleøkonomien er nu landet i taxaerne, og dette er samtidig med til at spare på det meget omtalte CO2-regnskab. Appen hedder CabShare, og med den på din smartphone kan du nu finde andre passagerer, der skal samme vej som dig. Dermed sparer man op til 60 procent på taxaregningen.

For folk i storbyen

Hvis man altså bor i Storkøbenhavn. Appen gælder nemlig kun taxaer, der futter rundt i den danske hovedstad, så glem alt om denne smarte app, hvis du bor i Støvring, Bogense, Nyborg eller Næstved. Det er så vidt vides ikke planen at appen skal kunne bruges i de mindre byer. Derimod skulle den være på vej til brug i andre europæiske storbyer.

Ideen er sådan set ret genial. Tal viser, at der køres over 30 millioner taxature om året i Danmark, og når man kigger ind i taxaerne, ser man tit at der blot sidder en enkelt passager. Det er fjollet, når der er plads til nogle flere i bilen. Jo flere i bilen, jo flere er der til at dele udgiften.

Cabshares direktør Henrik Paltoft siger: – Det sker alt for ofte, at taxaerne kører lange ture fra lufthavnen eller Indre By i København med kun én enkelt passager i bilen. Det kørselsmønster vil CabShare gerne ændre og samtidig bidrage til at reducere trafiktrængslen i Stor-København og andre større danske byer.

Besparelse på taxa turen

Du starter altså appen og og indtaster den tur du har foran dig. Herefter beregnes en pris ud fra at du deler taxaen med 3 andre passagerer. Dette sker ud fra en intelligent beregning, og typisk sparer du mellem 30 og 60 procent på at dele taxaregningen med andre. Det er ikke gratis at anvende CabShare, men hvis du sparer i længden, er fidusen vel egentlig god nok.

Det koster nemlig 10 kroner at bruge CabShare pr tur, når du accepterer appens ruteforslag samt den samlede beregnede besparelse. Det handler om at finde nogle såkaldte meeting-points i København, hvor du stiller dig op med appen i hånden. Her møder du altså ligesindede, og så kan delingen ellers gå i gang. Via en chat-funktion kan du også oprette meeting-points med andre passagerer.

Du kan ligeledes elv stille visse krav til dine medpassagerer. Du kan således vælge om du foretrækker mænd eller kvinder samt hvilken aldersgruppe, der skal tilhøre. Det er altid rarest, når man føler sig tryg, og denne lille udvælgelse kan sikre tilfredse kunder i taxaen. Man følges med folk man selv et stykke hen ad vejen selv udpeger, man sparer på pengepungen og man er med til at reducere miljøbelastningen.

www.cabshare.eu

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.