Beskyt dit hjem imod indbrud

Beskyt dit hjem imod indbrud

I Danmark har der de seneste mange år været blevet begået op i mod 100 indbrud om dagen. Dette tal er heldigvis begyndt langsomt at dale igen og i 2015 blev der således ”kun” registreret 33.129 indbrud begået i private hjem, hvilket svarer til omkring 90 indbrud om dagen.

Ofte vil det være i højtider, såsom jul og i sommerferien, hvor der kan blive begået rigtig mange indbrud, da folk ikke er hjemme og ofte uopmærksomme. Mangler du råd omkring, hvordan du fremadrettet beskytter dit hjem, kan du med fordel læse denne artikel igennem.

Hoved- og havedør

Uanset om tyven er erfaren eller helt ny, vil tyven ofte først kigge på din hoveddør. Tyven tager dog ikke nødvendigvis hoveddøren, når indbruddet bliver begået, men hoveddøren bliver altid tjekket, så der er en god og hurtig flugtvej. Du bør derfor sikre din hoveddør samt dine vinduer med nye, moderne og gode låse, så du gør det svære for tyven at flygte efter et eventuelt begået indbrud i dit hjem.

Et kendt scenarie er et indbrud begået i et hjem med en vridelås. Tyven vil ofte blot smadre et vindue i hjemmet og selv lukke sig ud af hoveddøren, men hvis de på forhånd kan se, at de ikke kan komme ud af hoveddøren er chancen større for, at tyven går videre til det næste hjem.

Derfor bør du som minimum i dit hjem installere en lås, der både skal åbnes samt lukkes med nøgle ind- og udefra. På denne måde sikrer du dig i mod, at det er svære for tyven at låse sig selv ud igennem din hoveddør. Dette trick kan naturligvis bruges på flere døre i dit hjem såsom havedøren, så det dermed bliver så svært som muligt for tyven at flygte fra hjemmet.

Et gammelt trick der stadig virker

Skal du på en forlænget weekend eller tager på ferie i en længere periode, er et af de bedste og ældste tricks, at tænde lys rundt omkring i dit hjem. I dag kan du købe automatiske kontakter, der kan indstilles til et bestemt tidspunkt, hvorfra en eller flere lamper bliver tændt i dit hjem. Køber du sådanne kontakter til dit hjem, vil du kunne mindske risikoen markant for at tyven ville vælge dit hjem.

Tyve er ikke glade for mørke hjem og ligeledes hvis gardinerne er trukket let for. Det handler konstant om, at gøre tyven usikker på, om der rent faktisk er nogle hjemme. Ligeledes kan du opsætte lys ude foran dit hjem, der automatisk tænder så snart en person nærmer sig for eksempel din hoveddør. Dette er nogle af de ting, som vil hjælpe og mindske risikoen for, at dit hjem blive udsat for et indbrud.

Indbrudsalarmer

I dag findes der flere gode virksomheder og hjemmesider, der tilbyder private indbrudsalarmer, så du undgår at det bliver gået indbrud i dit hjem.

Blandt andet findes der siden Snoos.com, som differentierer sig på denne måde, at de tilbyder forskellige pakkeløsninger af alarmpakker. Bor du for eksempel i en stor villa, vil du ofte skulle bruge væsentlig flere alarmer, fremfor et ungt par i en lejlighed.

Derfor vil en familie i en stor villa, kunne bestille deres ”Villa alarmpakke” hvori, der er samlet flere trådløse alarmer til døre og vinduer til hjemmet. Nemme fjernbetjeninger til at styre ens opkoblet alarmsystem med få klik og meget andet. Du kan se yderligere information omkring denne alarmpakke her – hvis du synes at det lyder interessant.

Læs også

1 Comment

  1. Affi

    Uanset hvor godt forsikret man er mod indbrud, er det en traumatisk oplevelse af dimensioner, at selveste hjemmet’s ukrænkelighed er blevet brudt. Indbrudssjakalerne har hverken empati eller tid til at sortere i Jeres arkefakter i form af arvede ting, minder og øvrige uerstattelige værdier.

    Heldigvis kommer nogle af misdæderne på bedre tanker, og nogle af dem rådgiver tilmed om, hvorledes man undgår denne “voldtægt af bopælen” (mild beskrivelse). Jeg vil mene, disse råd går ganske godt hånd i hånd med artiklen…..som er højaktuel. Pst…pral nu ikke med nyerhvervelserne på Facebook 😉

    http://stiften.dk/aarhus/tidligere-tyv-giver-gode-raad-til-at-undgaa-indbrud

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.