Aprilsnar: sjov og ballade

Aprilsnar: sjov og ballade

Vi nærmer os 1. april, hvilket betyder at vi skal gøre os klar til at blive narret af de mest utrolige historier. Aprilsnar er en tradition, som har flere år på bagen. Ifølge Wikipedia stammer narrestregerne helt tilbage til 1564 i Frankrig, hvor man på sindrig vis ønskede folk godt nytår den 1. april. Det skal vi vist ikke mere ind på.

Aprilsnarren kom senere op til Norden hvor man mener den dukkede op i Tyskland. Vi danskere finder det utroligt morsomt at narre hinanden, så traditionen tro dukker der nogle ret utrolige historier op hvert år. Jeg skal ikke foretage et resumé af disse historier. Jeg vil hellere fokusere på lidt ægte sjov og ballade.

Underholdning til fest

Dette kunne for eksempel ske via 2 jyske piger med ben i næsen og humor på hjernen. De kalder sig Sjov Business, og de stiller op for lidt af hvert. Du kan således booke pigerne til din næste fest eller begivenhed, hvor de nok skal sætte gang i festlighederne med forskellige karakterer, som de hiver op af hatten.

Her kan jeg for nævne Pilates-pigerne, Rockerkællingerne, Fotograf og tjener, Ruth og Karen eller de skøre tjenere, som helt sikkert vil få dine gæster til at grine og græde over de finurligheder, som pigerne disker op med. Book Sjov Business, hvis du skal bruge underholdning til din bryllupsfest.

Festsange og taler

Måske vil du hellere synge en sang til festen? I så fald er der tonsvis af hjemmesider, som byder på sange til din næste fest. Et eksempel er Sjove danske sange,  som har gjort det til en æressag at servere lystige viser og sange til forskellige events, for eksempel til bryllupper, konfirmationer og fødselsdage. Du finder også lystige indslag som drikkeviser og gamle danske viser.

Hvis du har en ide om at du selv ønsker at skrive en sang til festen, så finder du en række gode tips på hjemmesiden. Et råd er at man griner med den person, som er i centrum – ikke ad personen! Du bør også undgå forkert ordstilling, og tag endelig stilling til, om sangen skal have enderim eller ingen rim.

Musikquiz er et hit

Endelig kan du overveje at trække en musikquiz op af hatten til den næste fest. Folk kan som regel godt lide at gætte med, især hvis der er opgaver som man kan finde ud af. Pas derfor på med at gøre quizzen for svær. Så mister du publikum. Sørg også for at musikken passer til publikummet. En musikquiz om punk er sjældent en god ide til Odas 90 års fødselsdag.

Du kan blænde ind på Popquiz.dk, hvor du finder mange forskellige kategorier inden for musikquiz. Her kan du således vælge en musikquiz, der for eksempel handler om musik i 1980’erne. Quizzen koster 20 kroner, og så får du 20 spørgsmål, der blandt andet handler om Bruce Springsteen, Fine Young Cannibals, Bee Gees, Huey Lewis & The News, Roy Orbison, Kool & The Gang, ELO, Hall & Oates, Phil Collins, Elton John, Lionel Richie og Natalie Cole.

Du finder over 140 musikquizzer på hjemmesiden, som er en shop, hvor du betaler her og nu for den ønskede quiz. Med i prisen får du spørgsmål og svar, playliste med sangene på Spotify samt svarskema til deltagerne.

God fornøjelse med sjov og ballade til din næste fest – og pas nu på – søndag den 1. april!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.