Android SMS beskeder på computeren

Android SMS beskeder på computeren

I mange år har Apple og Google kæmpet om brugernes gunst når det handler om smartphones. Apple var først ude med en ekstrem brugervenlig smartphone i form af iPhone, og Google hægtede sig på i kapløbet med deres Android styresystem. Siden har begge virksomheder forsøgt at skabe det perfekte system til telefonbrugere verden over.

Et af de steder, hvor jeg i lang tid har følt, at Apple er foran med deres iPhone, er på beskedområdet. Med slet misundelse har jeg skelet til vennerne, som i lang tid har kunnet besvare SMS beskeder direkte på computeren. Jeg tror nok de kalder det iMessage. Når der tikker en SMS besked ind på telefonen, dukker den også op på skærmen, hvis man sidder med en Apple computer.

Denne mulighed har man ikke altid haft på Android, men det er der nu rådet bod på. Alt hvad du skal bruge er en Android smartphone og Google Chrome på din computer. Så er du parat til at læse og skrive SMS beskeder på computeren.

Sådan gør du

Først og fremmest skal du starte Google Chrome op på computeren. Det er altid en fordel at bruge Googles egen browser, og jeg kan kun bekræfte at det virker fremragende med Google Chrome. Klik dig nu ind på https://messages.android.com/

Nu starter du din telefon op og går ind på Androids egen SMS app. Det er den, som slet og ret hedder Beskeder. Nu trykker du oppe i højre hjørne på de 3 prikker. På menuen, der folder sig ud, trykker du på Beskeder på nettet.

Nu vil du på din smartphone se en QR kodescanner, og når du trykker på den blå knap, starter telefonens kamera op. Du skal nu holde telefonen op mod skærmen og fotografere den QR kode, som du ser på https://messages.android.com.

Tjek op på sikkerheden

I løbet af et splitsekund opfanger kameraet koden, og snart har du adgang til dine SMS beskeder på computerskærmen. Det går hurtigere end du sikkert regner med. Hvis du sidder ved den samme computer dag efter dag, og ingen andre benytter sig af computeren, kan du med fordel ”tænde for” Husk denne computer. Så husker browseren indstillingen, og du slipper for at skulle fotografere hver gang du vil bruge systemet.

Som det er med så mange ting her i det teknologiske liv, er det en god ide at tjekke op på sikkerheden. Hvis du har en formodning om, at nogen godt kunne finde på at bruge din computer, er det altså ikke en god ide at anvende den indbyggede automatik.

Læs også

1 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.