Android Oreo på Nokia 8

Android Oreo på Nokia 8

Oreo er navnet på en meget populær, sød spise, som kan købes i mange butikker verden over. Oreo er også navnet på den seneste version af Android systemet, som anvendes på millioner af smartphones verden over. Versionen hedder 8, og denne nyeste udgave kan nu hentes ned til Nokias nyeste flagskib, Nokia 8.

Det er Nokias hovedkvarter, HMD Global, der meddeler dette i en pressemeddelelse, som netop er udsendt til redaktioner, som kunne have interesse i nyheden. Det præsenteres med stolthed i blækket, at ejere af Nokia nu med sindsro kan downloade Android Oreo til deres smartphones. Dette er samtidig den mest sikre version af Android, så der er god grund til at få den installeret.

Bedre batterilevetid

Version 8 har været ude et stykke tid, og det er altså primært en meddelelse til Nokia 8 ejere i Danmark, Finland, Sverige og Norge. Udrulningen til disse lande skulle gerne være gået i gang. Med den nyeste version får man altså adgang til de nyeste features i det populære Android system. Dette indbefatter for eksempel bedre batterilevetid på en opladning.

Netop batterilevetiden er vigtig for sådan en som undertegnede. Jeg bliver generelt træt af disse smartphones, som suger al kraft ud af mit batteri, hvilket somme tider betyder 10 procent strøm, når vi nærmer os aftensmaden. Tænk at disse nymodens apparater skal stjæle så megen strøm – ofte ved blot at ligge i lommen.

Billede i billedet

Oreo til Nokia 8 skulle være den rene version uden utidige former for bloatware, som blandt andet ses i smartphones fra Samsung og Sony. Denne Oreo til Nokia 8 er den rene vare fra Google, som står bag Android, og med den installeret får du månedlige opdateringer, som blandt andet forbedrer telefonens batterilevetid og lapper eventuelle sikkerhedshuller.

Med Android Oreo installeret får du såkaldt billede i billede, så du i højere grad kan multitaske på din smartphone. Du kan for eksempel se en YouTube video, mens du sender kæresten en sms. Den nye Oreo sørger også for at start af din smartphone går endnu hurtigere. Oreo styrer slagets gang med hensyn til apps, der ligger og arbejder i baggrunden. Dette skulle give dig endnu mere levetid på batteriet.

Af andre små, søde ting kan nævnes nye emojis, så du kan sende endnu flere beskeder til vennerne suppleret med nye smilies. Opdateringen til Nokia kan hentes, og det sker automatisk på et eller andet tidspunkt. Du kan også selv tjekke det ud via Indstillinger > Om telefonen.

www.android.com og www.nokia.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.