Alternativer til Google

Alternativer til Google

Vi bruger Google som aldrig før. Google er ubetinget den helt store konge, når man taler om søgemaskiner på internettet, og sådan har det efterhånden været i mange år. Tidligere var det Hotbot, Yahoo, Jubii, Altavista og andre søgemaskiner, som stod på folks favoritliste. I dag er det Google.

Der er dog alternativer til Google, hvilket nedenstående præsentation vidner om. Mange kender måske også DuckDuckGo, som er en stærk søgemaskine. Har jeg overset nogle søgemaskiner? Giv mig et praj i kommentarfeltet.

DuckDuckGo

Denne AndAndGå (!) er blevet lidt af en liebling i mange netsurferes tilværelse. Dette skyldes at DuckDuckGo ikke lagrer en masse informationer om din gøren og laden i søgningerne. De gemmer ikke dine personlige oplysninger, og de overbebyrder dig ikke med reklamer. Og så kan du indstillinge DuckDuckGo til et udseende, som passer dig bedst.

www.duckduckgo.com

Bing

Vi kommer naturligvis ikke udenom Microsofts søgemaskine. Den hedder Bing, og efter sigende har Microsoft lagt adskillige millioner dollars i projektet, så de også kan få en bod af den store kage, som internetsøgning genererer. Da Internet Explorer og Edge er standard browsere på mange computere i hele verden, har Bing en pæn andel af søgninger. Personligt er jeg ikke så pjattet med den, men det er godt med konkurrenter til Google.

www.bing.com

Dogpile

Dette er umiddelbart et sted for hundeelskere! Dogpile er en søgemaskine, som forsøger at give dig det forkromede overblik, når du foretager søgninger. Dogpile indsamler et søgeresultat til dig via søgninger i forskellige søgemaskiner. Hunden hedder i øvrigt Arfie.

www.dogpile.com

WolframAlpha

WolframAlpha er den søgemaskine du skal forsøge dig med, hvis du er på udkig efter svar på videnskabelige spørgsmål. Eller hvis du blot har spørgsmål du ønsker svar på. Men du skal bruge engelsk i dine søgninger, fordi WolframAlpha ikke er skabt til det danske sprog. Prøv også dets indeks.

www.wolframalpha.com

Startpage

Startpage er en lille, men ganske nyttig søgemaskine, som heller ikke lagrer flere informationer om dine søgninger, end du ønsker. Du bestemmer selv en hel del under indstillingerne, og det er blandt andet denne søgemaskine, jeg henviser kursister til, hvis de spørger om SEO-relaterede søgninger.

www.startpage.com

Hvad bruger du?

På falderebet skal forsigtigt spørge ind til, hvilke søgeredskaber du bruger, når du surfer på nettet. Mange bruger YouTube, hvis de er på jagt efter videoklip. Og hvis man er på jagt efter god musik-inspiration, anvender nogen Midomi. Har man konkrete spørgsmål, som man ønsker svar på, ligger Wikipedia lige til højrebenet.Har du lyst til at fortælle, hvad du bruger?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.