Aftensmad i dansk app

Aftensmad i dansk app

Hvad skal vi have til aftensmad? Det er måske et af Danmarks oftest stillede spørgsmål – måske efter ”Hvad er klokken”, ”Hvornår er vi der” og ”Er du sur”. Aftensmad spiller en stor rolle i mange familiers liv, og en ung dansker har nu udviklet en spændende app til smartphones.

Det er den 23 årige Fie Fabricius Winther, som i 2017 oprettede bloggen Mad for fattigrøve. Titlen hentyder altså til et idekatalog rettet mod folk uden så mange penge på lommen, og som altså er sultne som alle andre. På bloggen gav den unge Fie gode ideer til madopskrifter, som ikke koster spidsen af en jetjager.

Madplaner og SU

Fie Fabricius Winther er nu gået skridtet videre og har fået udviklet en app, en såkaldt mad-app. Appen hedder … dadada: Mad for fattigrøve. Den er ikke gratis. Du skal slippe 49 kroner for at få den ned til din iPhone eller Android smartphone. Måske ikke helt for fattigrøve?

Nå, den unge Fie er selv på SU og ved hvad det drejer sig om, når madplanen for næste uge skal sammensættes. Hun har derfor gjort det til en dyd at komme med madideer til en kostplan, så de fleste kan være med. Der er med andre ord tale om madplaner, som fokuserer på ordentlig kost til fair priser.

Da appen blev lanceret for kort tid siden, blev den samtidig den mest downloadede app den pågældende uge (på App Store), hvilket nok skyldes den opmærksomhed, som Fie har opnået via bloggen af samme navn. Selv konstaterer hun:

Madplaner til singler og familier

– Jeg vidste godt at mine følgere ventede spændt på at den kom men, at det ville gå så hurtigt og være en så stor succes havde jeg aldrig turdet håbe på. Og så alle de roser appen får! Jeg er helt vildt glad for min app.

Og det er jo dejligt, når man bliver belønnet for det arbejde som man udfører. Appen indeholder madplaner til singler og familier samt en indkøbsliste, så det er nemt at foretage indkøb – eventuelt uden at foretage unødige fordyrende impulskøb. Der er fokus på billige madplaner, og madplanen for uge 31 er nede på 245 kroner for en familie med 2 børn. Det bliver næppe billigere for en hel uges aftensmad.

Appen er udviklet i samarbejde med app-specialisterne Makeable, og den kan hentes via App Store og Google Play. Prisen er som før nævnt på 49 kroner, som hurtigt er hentet hjem via de gode ideer til billige menuer.

www.madforfattigroeve.dk

Læs også

1 Comments

  1. Simon

    Synes det er rigtig godt med en hjemmeside og app for de danskere, specielt unge, som ikke har så mange penge mellem hænderne.

    Og imponerende at den er blevet så downloadet, til trods for at den koster 49 kr. Den kan virkelig noget! Det er altid opløftende at læse om sådanne succeshistorier, specielt når formålet samtidig er godt 🙂

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.