6 tips som sætter turbo på dit internet

6 tips som sætter turbo på dit internet

Næsten alle danskere, bruger i dag internettet det meste af dagen i alt hvad de laver. Nogle af de ting vi bruger internettet til, kræver at vi har en god og stabil forbindelse. Langsomt internet er bare et no-go. Du kan her på Nettips få 6 tips til hvordan du kan hjælpe dit internet med at få en turbo hastighed.

Tjek om der er et program som sluger alt dit internet

Der findes flere programmer, som nemt kan vise dig præcis hvor meget internet dine forskellige programmer på din computer bruger. Start med at finde et program hvor du kan tjekke dette.

Få en bedre router

Din router er hjertet af dit internet, det er den som sørger for at der kommer forbindelse fra din udbyder og ud til dine enheder i dit hjem. Din router har derfor også utroligt meget at skulle sige, når det kommer til hastigheden af dit internet.

Har du en router af ældre dato, er det måske på tide at skifte den til en ny. Når du køber en ny router, skal du lede efter en med kraftige antenner, især hvis du bor i en stor bolig.

Placering af din router betyder noget

Når du har fundet den rigtige router, er det også vigtigt at finde ud af, hvor det bedste sted kan være at placere den. Du bør stille din router det mest centrale sted i din bolig og du bør ikke have andre elektroniske ting stående lige op af.

Tygge vægge slår signalet din router sender ud ihjel, så det kan også have en påvirkning af dit internet.

Det kan også hjælpe på dit internet, hvis du placere din router oppe i højden, da signalet den sender, falder ned af. Dette tip vil dog kun kunne mærkes minimalt.

Opdater softwaren i router

For at både din computer, smartphone og router, har de bedste vilkår, er det også vigtigt at du sørger for at alle dine enheder har den nyeste software. Så husk at opdaterer dine ting, når der kommer nye opdateringer ud.

Når du opdaterer din smartphone og din computer, er det nemt nok. Men hvis du skal opdatere din router, er det nemmest at ringe til din udbyder og spørge om hjælp. Du kan spørge din udbyder om de kan guide dig igennem hvordan du opdatere din router.

Få en god udbyder

Når du har alle de fysiske ting på plads, er det selvfølgelig også vigtigt, at du får sendt den hurtigste forbindelse fra din internetudbyder.

Du kan på Internetpriser.dk nemt finde og sammenligne de forskellige internetudbyderes priser og tilbud. Her kan du så finde ud af hvor du kan få det hurtigste eller det billigste internet til dit hjem.

Brug et Ethernet kabel

Din internetforbindelse kommer nemmere fra din router og hen til din computer via et kabel, end via Wi-Fi. Så et kabel mellem din router og din enhed, kan for det første hjælpe med at internetforbindelsen bliver hurtigere men også på selve stabiliteten af forbindelsen.

Et kabel er selvfølgelig ikke den mest praktiske løsning. Så til f.eks. en bærbar computer eller andre elektroniske ting, som kræver en internetforbindelse som du gerne vil kunne flytte rundt på, vil det selvfølgelig være nemmest med Wi-Fi.

Men hvis du har en stationær computer eller et specielt sted, hvor du altid stiller din bærbare computer. Så vil du få en langt bedre og hurtigere internetforbindelse hvis du sætter et Ethernet kabel fra din router direkte ind i din computer.

Du har ved at læse denne lille ”guide”, forhåbentlig lært et par tricks til hvordan du kan forbedre hastigheden på dit internet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.