4 programmer, der gør livet lettere for dig

4 programmer, der gør livet lettere for dig

Siden smartphones kommen har et aldrig været lettere at holde styr på sine ting. Alle de smarte apps, der efterhånden findes, gør, at man slipper for at bære rundt på en masse fysiske ting, som du nu kan have samlet på din telefon. Vi har altid været foran med teknologien I Danmark.

Vi var det første land i verden, der havde taletidskort til telefon, og vi var også det første land, der tilbød gratis musik streaming når man købte abonnement (YouSee). Nu er det desuden muligt at læse alle dine yndlingsmagasiner digitalt, hvis du køber det rigtige abonnement, ligesom du også kan få gratis adgang til Netflix og HBO.

Derudover er vi blandt de eneste lande, der har en app som MobilePay, der nu også næsten gør betalingskort overflødige – i hvert fald til fysiske køb!

Vi har samlet en liste over andre apps, som du med fordel kan hente, hvis du vil gøre livet lidt mere papir-let

1. Dropbox og Google Drive

Lad os starte med de basale, Både Dropbox og Google Drive var first movers, da det kom til sky-lagring – altså den date, som bliver opbevaret virtuelt i ”skyen”. Dropbox er som en ekstern harddisk, hvor du kan gemme og dele dine filer, uanset hvilket computer (eller smartphone) du er på fra. Det er gratis (op til 2gb) og let, og en sikker måde hvor du kan gemme dine vigtige filer på.

Google Drive er integreret med din gmail-konto, hvilket også giver let adgang, uanset hvor du er. Det er ligesom Office-pakken, men i stedet for at arbejde på programmerne fra din computer, kan du gøre det online og derved altid gemme dem, så du ikke behøver at være på din egen computer for at hente filerne. Programmet er overskuelig, og det er gratis med opbevaring op til 15gb.

2. Ibistic

Det er ikke let at være virksomhedsejer, især hvis man er en lille af slagsen. En ting, der kan drille for mange, er at holde styr på alle kvitteringer, udlæg og fakturaer. Det har en dansk virksomhed fundet svaret på, ved at tilbyde at holde styr på alle dine fakturaer og kvitteringer online.

Med en oppetid på 99.9% er Ibistic en løsning, der er til at stole på – og ved hjælp af sky-lagring, kan du altid finde dine papirer, uanset hvor du er. Bliv klogere her, hvis du vil vide mere

3. Kindle

Forestil dig et bibliotek med utallige bøger! Et bibliotek, hvor bøgerne sammenlagt ville veje flere ton, og hvor utallige træer måtte lade livet, for at kunne skabes. Med Amazons Kindle kan du samle alle disse bøger på en iPad og derved spare en masse plads og samtidig tænke grønt.

Bøgerne køber du på diverse hjemmesider (som for eksempel Amazon), og de nyeste Kindle-versioner kan have mere end 1.500 bøger installeret. Så er kufferten ikke så tung, næste gang du skal på ferie.

Dette var kun en bid af programmer, som vi har samlet, der gør din hverdag lettere – bogstaveligt talt! Men der findes utallige andre programmer, og der kommer hele tiden flere og flere. Fortæl i kommentarfeltet, hvilke programmer du absolut ikke kan leve uden?

Læs også

1 Comments

 1. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

  Jeg har også taget Kindle ind. Jeg ejede jo en Kindle 2, som gik i stykker. Jeg konstaterede, at jeg stadig kunne læse mine bøger online, men på en computerskærm: No play. Nu har jeg så brugt Kindle-app’en en del i den senere tid, når jeg rejser eller venter – og det er rart. Jeg er begyndt at købe bøger igennem kanalen igen.
  Nu er jeg så også begyndt at bruge Netflix-app’en, og den er også rar og imponerende at have med i lommen.
  Jeg bruger Doggcatcher til mine podcasts. Jeg lytter til en 20 stykker eller så – og dem bruger jeg på cykel, indkøb, under opvask og lignende.
  Jeg har skiftet Androids standard-messaging app ud med Textra. Man kan undre sig, om det ville gøre en forskel, men jeg har faktisk været imponeret over, hvor rart det er at have en, der kører godt. Jeg brugte gratisversionen i en uge og købte pro-versionen.
  Jeg bruger MAPS.ME til navigation. Det er lidt som Google Maps, men den downloader kortene til offline-brug. Når jeg har besøgt min familie i Transylvanien eller min kammerat i Bruxelles er det rart, at jeg har tingene på hånden, selv om jeg ikke er et sted, hvor data er til rådighed eller billige. Det er et enormt dejligt program, som henter data fra Open Streetmap og således er MEGET detaljeret.
  Jeg bruger Acalendar+ til min kalenderadministration. Gennem Davdroid forbinder den til min kalenderserver, så det hele er synkroniseret.
  Jeg bruger Pydio, Shaarli og Wallabag. De tre er ikke det primære – de er understøttende til installationen af Pydio på min server, der kan bruges til at have filer på som f.eks. Dropbox; Shaarli er et system til at installere på sin server, så man kan bogmærke sider et centralt sted – installeret på Android kan jeg dele en hjemmeside med med Shaarli for at gemme linket. Wallabag er en selv-hosted tjeneste i stil med Pocket til at gemme hjemmesiders indhold. Sender jeg en hjemmeside fra Firefox til Wallabag, så skraber Wallabag siden og illustrationerne og gemmer det til senere. Et dejligt research-redskab.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.