10 labre rejsemål i 2018

10 labre rejsemål i 2018

Står du og familien og skal til at planlægge årets ferierejse? Eller er du og gutterne ved at lægge sidste hånd på de forberedende akter i forbindelse med at finde det fedeste rejsemål? Så læs med her, hvor Nettips lod sig inspirere at en nydelig artikel hos Well & Good.

De løfter nemlig sløret for 10 labre rejsemål, som du bør overveje at forfølge i 2018. Personligt bliver årets efterårstur en udflugt til Malaga, men Malaga er vist ikke på listen. Lad os i stedet se på, hvilke rejsemål, der er noteret hos Well and Good.

  1. The Pinnacles, Australien

Australkien ligger ganske vist et stenkast herfra, og umiddelbart ville jeg nok vælge Sydney eller Ayers Rock, hvis jeg var på de kanter. Du bør lige tjekke The Pinnacles ud. Her finder du en fantastisk naturpark med et helt specielt lys. Bemærk at der er risiko for sand i skoen.

  1. Coral Garden, Taha’a, Fransk Polynesien

Dette sted er et drømmested for folk med hang til snorkling. Det skulle være en fantastisk oplevelse at snorkel af sted i det helt rene og krystalblå-grønne vand.

  1. Sahara, Marokko

Sand i skoen får du også i Sahara, men næppe mulighed for snorkling. Sahara nævnes på tredjepladsen fordi du hele tiden vil bemærke et skiftende landskab, når du sidder på kamelens ryg. Vind og sand spiller dig et puds.

  1. Salar de Uyuni, Bolivia

Så står den på Bolivia, hvor du skal ud og betragte enestående scenarier med alt i forgrunden. Disse såkaldte salt flats finder du over 12.000 fod over havets overflade, så vær beredt på begrænset ilt i området. Stjernehimlen om natten skulle være unik!

  1. Island

Og spå dukker et skandinavisk sted op. Island får en flot femteplads, blandt andet på baggrund af eventyrlignende landskaber. Tag rygsækken på og begiv dig ud på spændende dagture i ishuler, lavaområder eller gejsere.

  1. Vinicunca (Rainbow Mountain), Peru

Vi skal tilbage til Sydamerika, hvor Peru kalder. Her v il du opleve et sandt farveorgie, som næppe ses mange andre steder i verden. Op i højder á la 14.000 fod, hvor du oplever uforglemmelige farvesammensætninger, deraf navnet Regnbue Bjerget.

  1. Devils Tower National Monument, Wyoming

Lad os tage til USA. I Wyoming blev optagelser til filmen Close Encounters of the Third Kind taget, og her oplever du et klippestykke, som du næppe troede eksisterede. Videnskabsfolk og geologer kan ikke blive enige om, hvordan dette natur-monument blev skabt.

  1. Coober Pedy, Sydaustralien

Vi tager tilbage til Down Under, hvor der er så varmt, at folk bogstaveligt lever under jorden i enorme opal miner. Tag fx på hotelophold 82 fod under jordoverfladen i Desert cave Hotel. Filmene om Mad Max blev i øvrigt optaget i dette område.

  1. Algar do Carvão, Azorerne

Så smutter vi til Azorerne hvor du skal opleve cavern of Coal – et enestående eventyrfor folk med hang til vandring, klatring og kano-ing. Du tror næsten du er landet et sted på en fremmed planet i en anden tidsalder. Hvorfor ikke prøve at svømme sammen med utæmmede delfiner?

  1. Lake Baikal, Sibrien

Og nu til et koldere område, hvor du finder Bajkalsøen. Søen er større end Belgien, og her finder du ekstremt sjældne planter og dyr. Tør du betræde isen?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.