Youtube fyldt med ulovlige piratfilm

Youtube fyldt med ulovlige piratfilm

I den seneste tid er hundredvis af film fra de store filmselskaber uploadet ulovligt på Youtube. Film fra Walt Disney, Sony, Columbia Pictures og Tristar er uploadet ulovligt på Youtube uden at de blev stoppet af filmselskabernes antipiratværktøj, Content Id.

Årsagen til de ikke blev stoppet ved hjælp af værktøjet er lidt af et mysterium.

Content Id er et værktøj udviklet af Google som tillader filselskaberne at kontrollere om nogen af deres ophavsretsbeskyttede film uploades til Youtube. Trods dette er det alligevel muligt at se fuldlængde-versioner af mange af Disneys klassikere som Snehvide, Peter Pan od De syv små dværge. Visse af filmene har været tilgængelige mere end et år.

Repræsentanter fra Disney, Sony, MGM Studios og Warner Bros har valgt ikke at kommentere situationen på Wall Street Journal.

En talskvinde for Youtube oplyser at websitet har investeret store ressourcer i Content Id for at beskytte mod at ophavsretsbeskyttet materiale ikke uploades. Ifølge Youtube anvender over 4.000 firmaer Content Id og værktøjet har indtil nu identificeret over 200 millioner ophavsretsbeskyttet materiale.

Howard Gantman som er talsmand for interessegruppen, Motion Picture Association of America (MPAA), vedgiver at kende til problemet.
-Vi kender til situationen og er urolige. Vore medlemmer har taget spørgsmålet op med Youtube og håber at de kommer til at samarbejde om at få løst problemet, siger Howard Gantman til Wall Street Journal.

Straks efter at Google opkøbte Youtube i 2006 afleverede filmselskabet Viacom en stævningsansøgning mod Google som hævdede at tjenesten indeholdt tusindvis af  videoklip som brød mod ophavsretsloven. Google hævder at man ifølge amerikansk lov ikke bærer noget ansvar til at fjerne Viacom klip. Retssagen er endnu  ikke afsluttet.

Kilde:  idg.se

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.