Yahoo i Firefox

Yahoo i Firefox

For nyligt sprængte en bombe. I al fald på min skærm. Jeg læste nemlig om den kommende version af browseren Firefox, som er manges yndling, når der skal surfes på nettet. Nogen bruger Internet Explorer, andre anvender Chrome og så er der jo Firefox og Safari. I nogle år har disse browsere haft Google som standard søgemaskine – lige med undtagelse af Internet Explorer, så anvender Bing, Microsofts egen søgemaskine. Men bomben sprængte.

Yahoo ser nemlig ud til at få lidt af et comeback efter mange års tilværelsen ude i skyggen, set med europæiske briller. Yahoo er stadig et stort brand i USA, og selv om Yahoo er lidt af en tegneserie i blandt andet Danmark, er der stadig tale om et gigantisk it firma, der nok ved hvor nogle af kopperne skal stå i skabet.

Yahoo har nemlig indgået en femårsplan med Firefox, og det betyder at Yahoo altså vil optræde som søgemaskinen, når folk indtaster søgeord i browserens adresselinje. Og jeg forstår det altså ikke, for hvorfor bruge Yahoos middelmådige søgemaskine, når man lige så godt kan bruge Googles fremragende ditto?

Hylekoret synger for

Og nu bliver jeg sikkert overhældt af mange læsere, som hårdnakket postulerer at Googles repræsentation efterhånden nærmer sig monopollignende styrker, og at vi skal til at passe på, at det ikke kun er et firma, som sætter dagsordenen på et vigtigt søgeområde. Mange begynder at bevæge sig bort fra Google, fordi Google simpelthen er blevet lidt for dygtige. Mener nogen altså.

Så nu skal Firefox og Safari altså til at tage kampen op med Google, fordi Apples sekundære browser også skifter søgemaskine. Google skal mærke modstand, også mod deres elskede Chrome, som ubetinget er blevet min klarefavorit. I min verden når de andre browsere ikke Chrome til sokkeholderne. Chrome er hurtig. Chrome er stabil (sådan da). Chrome er krom!

Og Chrome bruger selvfølgelig Google som søgemaskine, og selv om nogen prædiker om at Google er ved at miste pusten, så har jeg ikke spor af fornemmelsen for, at Google er blevet ringere med årene. Tværtimod bliver Google til stadighed bedre og bedre, så jeg agter altså ikke at springe med på hylekorets sange om Googles elendigheder.

Nå, men tillykke til Safari og Firefox. Jeg værdsætter at I forsøger at tage kampen op, men jeg agter altså ikke at støtte jer. Jeg forbliver Googleman, og jeg anvender Google lige til den dag, hvor der eventuelt dukker noget andet og bedre op.

www.mozilla.org/da/firefox/new/

www.apple.com/safari/

Læs også

3 Comments

 1. AFFI

  Heldigvis har vi da en slags “frit browservalg, som inkluderer frit valg af søgemaskine…….som ikke bliver Yahoo her på rederiet. På et tidspunkt havde Firefox da næsten indhentet Google Chrome i hastighed, men det forspring er sat til, og med Yahho bliver det næppe bedre på denne side af Atlanten.

  Reply
 2. Hjemmeplejen

  På vores base, har FF den overvejende majoritet, da den på de installerede maskiner og systemer, er klart den hurtigste browser. Det er med to tredje dele af “stemmerne” at FF har taget føringen her.

  Der kommer nok til at gå noget tid før en anden internetbrowser kommer så tæt på FF at et skifte kommer på tale.

  Reply
 3. Birger

  Google er pisse irriterende – men en genial søgemaskine.
  Har haft reklamer fra google på min side – idtil der skulle betales for den lånte plads, sp blev jeg pludselig udråbt til riminel – og hvis jeg ville vide hvorfor, kunne jeg få lov at smide 50.000 efter en advokat først, for der var ingen hold i deres beskyldninger, og det er åbenbart ganske omkostningsfrit at røvrende almindelige mennesker.

  Har noget google- lort på min telefon jeg ikke har bedt om.
  bøger, spil og what have you.
  Maps vil ikke køre fordi jeg ikke vil opdatere/installere disse ligegyldige apps – og det vil jeg ikke, fordi jeg så skal give google lov til at læse mine email og mine sms’er.
  Og det rager faktisk ikke andre end mig selv.

  Jo google laver noget godt og brugbart software. Men almindelige mennesker burde undlade at bruge det, for deres eget privatlivs skyld.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.