Windows vil ikke starte

Windows vil ikke starte

Pokkers også! Her sidder du og skal i gang med dagens tekst på computeren, og så vil skidtet ikke starte. Eller rettere: når Windows så småt skal til at gå i gang, sker der ikke en hujende fis. Hvad gør du så? Ringer til en ven? Hiver stikket ud og sætter det i igen? Finder den nærmeste mukkert og slår til? Eller downloader en live cd og forsøger at få liv i Windows igen? Problemet med at Windows ikke vil starte, er ikke nyt og derfor kan en live cd vise sig at være din redning. En live cd er en cd, som du smider i dit cd-rom drev, hvorefter du genstarter computeren. Du skal forinden sørge for at maskinen starter op med at læse indholdet på skiven først. Denne indstilling foretages som regel i computerens BIOS, så måske skal du bruge hjælp fra en ven alligevel…

Der findes forskellige live cd’er du kan afprøve med. Fælles for disse skiver er at de indeholder et antivirusprogram, som kan scanne computerens indhold, for det kan jo sagtens være en virus, der er skyld i at Windows ikke vil starte. Live cd’en kan altså både scanne, eventuelt finde og fjerne det ødelæggende monster, der nu er skyld i dit dårlige humør. Vi kaster her et blik på tre muligheder.

BitDefender On-demand Antivirus Scanner
Sikkerhedsfirmaet BitDefender har skabt en aldeles udmærket live cd, som straks går i gang med st undersøge din harddisk for skidt og ragelse. Du starter cd’en, får programmet opdateret og går derefter i gang med at scanne din harddisk. Linket herunder giver dig adgang til en iso-fil, som du skal brænde over på en tom skive.
http://download.bitdefender.com/rescue_cd/

Kaspersky Rescue CD
Kaspersky er et andet sikkerhedsfirma, der producerer sikkerhedssoftware til computere. Firmaet tilbyder en lignende live cd, som scanner din computer igennem for virusser. Her skal du blot selv huske at opdatere skiven, når du starter din pc op med den i dvd-drevet.
http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208282173

AVG Live cd
Den anerkendte sikkerhedhedsproducent udi antivirus AVG har også en live cd, der kan redde dit gode humør. Her er der blot tale om et noget forældet udseende, der sender tankerne hen på de gode, gamle DOS-dage. Med andre ord: udseendet virker gammeldags, og man kan sagtens få sine tvivl om cd’en kan udrette noget stort. Men det kan den, siger eksperter. Husk at opdatere, inden du går i gang med at scanne.
www.avg.com/us-en/226386

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.