Windows Phone 7

Windows Phone 7

Så dukker den omsider op: telefonen, som bærer det spritnye styresystem Windows Phone 7. Det sker officielt i dag den 21. oktober, og lad mig bare indrømme, at denne artikel er en såkaldt spådomsartikel, idet den blev skrevet for ni dage siden. Jeg modtog nemlig en pressemeddelelse fra Microsoft den 12. oktober, og det er ud fra denne, at artiklen her forfattes. Med Windows Phone 7 får Android og iPhone altså fornyet konkurrence, og jeg tror at vi mobilelskere får noget at glæde os over.

Selv påstår Microsoft at de har udviklet et styresystem, som giver overblik. Det bliver nemmere at have en mobiltelefon i hånden, og brugerne vil slippe for snørklede veje og sindrige menusystemer. Grænsefladen er ifølge Microsoft mere brugervenlig og mere logisk. Det skal være let og overskueligt at tage en smartphone i brug, for ellers vil den komplicerede oplevelse ødelægge humøret hos os brugere. Og det kan Microsoft da have ret i. Nu synes jeg bestemt ikke at hverken iPhone elelr Android er specielt vanskelige at have med at gøre, så jeg glæder mig til at have en telefon med Windows Phone 7 i hånden.

Download musik, spil og film
– Vi har skabt et styresystem, der gør op med det, jeg vil kalde ”smartphone-konventionerne”, hvor man skal klikke mange gange og gennem mange processer i navigeringen for at finde den rette information. I Windows Phone 7 har vi gjort det hurtigt og intuitivt at finde lige netop den information, som brugeren ønsker prompte og præcist, siger Henrik Kølle Petersen, der er divisionschef i Microsoft.

Forsiden eller startskærmen kan tilpasses den enkelte bruger ved hjælp af såkaldte live tiles, der vælges efter brugerens ønsker. Dette kan eksempelvis være nyheder, aftaler, statusopdateringer på Facebook og Twitter eller andre services, som kræver en dataforbindelse.
Desuden er underholdning også i fokus på Windows Phone 7. Det lettere fiaskoprægede Zune-univers genopstår, så vi får mulighed for at købe spil, musik og film direkte via mobilos. Dette sker dog ikke lige med det første, idet der er en masse rettighedsaftaler, som skal falde på plads først.

iPhone og Android er rost for deres applikationsmarkeder, og Microsoft vil forsøge at skabe en værdig konkurrent med Windows Phone 7. Det sker ved hjælp af Marketplace, som på sigt også åbnes for danske brugere. Her vil man kunne hente både gratis og betalingsapps til telefonen, så den matcher de krav og behov man har. Windows Phone 7 er officielt på markedet i dag, og det kan opleves på HTC 7 Trophy, HTC 7 Mozart, Samsung Omnia 7 og LG Optimus 7.

www.windowsphone7.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.