Windows nøgler

Windows nøgler

Det halter lidt med interessante nyheder her i juletiden, så fra tid til anden genopfrisker de forskellige nyhedssider ældre skrækhistorier. I dette tilfælde er det Chip.de, som fortæller om programmet Belarc Advisor, der i lighed med en del andre programmer kan oplyse forskellige data om maskinen. Blandt oplysningerne er hvilke nøgler er blevet benyttet for at aktivere Windows.

Belarc Advisor
Ifølge Chip kunne der opstå problemer, hvis brugeren brugte en intern funktion i programmet til at søge efter årsagen til at systemet havde fejl, her skulle det være sket flere gange at oplysninger  er blevet  lagt ud på nettet, med det resultat at hackere fik fat i gyldige nøgler ved hjælp af en bestemt Google søgning.

Da Windows nøgler skulle kunne bruges op til 3 gange, ville der ifølge siden være fare for at nøglerne blev benyttet illegalt. Chip fraråder derfor deres brugere at benytte Belarc Advisor.

Søgninger på nøgler
Denne side skulle vise tendensen for søgninger på Windows nøgler i forbindelse med  Belarc Advisor programmet.
http://trends.lessaid.net/view/2328/keyword/Windows_XP_Professional_Belarc_Advisor_Current_Profile_key

Hijack This
I tilfælde af at man render ind i en virus og poster et Hijack This rapport for at få hjælp, så burde man lige se efter om der er ting med, der ikke burde offentliggøres. Man ved ifølge Chip aldrig hvem der kommer forbi de forskellige fora og læser meddelelserne. 

Kommentar.
Der findes andre programmer end det nævnte program, som kan vise Windows nøgler på maskinen. Det ser samtidig ud til at misbruget af programmet havde sin storhedstid for nogle år siden, selv om der i perioder stadigvæk bliver brugt til at lede særligt efter XP nøgler. Det vigtigste er vel at brugeren tænke sig om inden man poster et eller andet på nettet der kan misbruges, for den største sikkerhedsrisiko sidder stadigvæk 40 cm fra skærmen.

http://www.chip.de/news/Google-Suche-liefert-legale-Windows-Keys_39530123.html

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.