Windows 8 kommer i fire versioner

Windows 8 kommer i fire versioner

Microsoft har i går offentliggjort hvad deres næste styresystem skal hedde. Ikke overraskende blev det ”Windows 8”, ifølge en meddelelse af Brandon LeBlanc, Microsoft.

Dette bliver de officielle navne for tre af fire hovedudgaver af Windows, det vil sige de der er beregnet til pc’er og tablets under x86-arkitekturen (både 32-bit og 64-bit). Her bliver der tre varianter: Windows 8, Windows 8 Pro og Windows 8 Enterprise. Navnene burde være selvforklarende, men for god orden skyld kan vi nævne at Pro-varianten er ment for virksomheder, udviklere og professionelle brugere/ teknologientusiaster.

Desuden bliver der som vanlig en egen entreprise-version for storkunder eller volumenlicenser med såkaldt Software Assurance-program. Windows 8 bygger videre på Windows 8 Pro med blandt andet pc-administration og udrulning, avanceret sikkerhed osv.

Nyt familiemedlem
Mere overraskende er navnet som er valgt for den fjerde og sidste hovedudgave. Ja, den som er beregnet på ARM-arkitektur. Denne nye Windows-kategori, tidligere omtalt som ”Windows on ARM” eller WOA, kommer faktisk til at hedde Windows RT. I modsætning til normal Windows eller Windows PRO vil denne udgave ikke være tilgængelig for salg eller via opgradering. Windows RT bliver kun tilgængelig på færdiginstallerede pc’er eller tablets udstyret med ARM-processorer.

Da Windows RT ikke understøtter x86-programvare, vil denne udgave basere sig på applikationer under en ny Windows runtime (køremiljø), eller WinRT, som skal danne grundlaget for en ny generation netsky- og berørings tilpassede webapplikationer. RT-navnet bliver for øvrigt kraftig kritiseret af mange, hvis man skal dømme efter kommentarerne under Microsofts meddelelse.

Windows RT skal inkludere berørings tilpassede desktopversioner af nye Windows Word, Excel, Powerpoint og OneNote, ifølge LeBlanc. Han nævner ikke Outlook i sammenhængen, men ellers ser altså ud til at en en god portion af Microsofts Office-pakke følger med gratis på denne platform.
Microsofts Brandon LeBlanc byder også på en oversigt over forskellene og hvilke funktioner som følger med de ulige hovedudgaver af Windows. Det påpeges at tabellen ikke kan betragtes som udtømmende, men dette skulle være nøglefunktionerne.

Kilde. Digi.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.