Wifi extender – bedre internetsignal

Wifi extender – bedre internetsignal

Husets trådløse router gør det udmærket. Vores Linksys router sørger for at vi slipper for diverse kabler, når husets computere, tablets og smartphones skal kobles på det trådløse internet – wifi – og langt hen ad vejen er internet efterhånden blevet lige så naturligt for os, som strøm i kaffemaskinen. Næsten. Derfor er det også lidt af en prøvelse, når internettet ikke virker. Og det er faktisk situationen visse steder i huset. Her har vores Linksys router svært ved at sende internetsignalet ind i hovederne på os. Resultatet har indtil videre været, at jeg gjorde min Android smartphone til hotspot, så jeg kunne surfe via mit mobiltelefonabonnement. Men det holder ikke i længden. Derfor anskaffede jeg mig en wifi extender.

I nærmeste butik med den slags varer købte jeg en Zyxel Wireless Extender N300. Det er sådan en fætter, der lige skal pakkes ud og så ellers proppes i en stikkontakt. Herefter skal Zyxel extenderen opfange husets trådløse net, hvorefter Zyxel extenderen skal vide, at det netop er dette signal, som den skal forstærke. Jeg skal indrømme at jeg blev irriteret på denne Zyxel Wireless Extender N300. Trods nogle års arbejde med teknik fandt jeg installationen og ibrugtagningen besværlig, og resultatet var ikke ligefrem overvældende. Vi kunne mærke forbedringer rundt omkring i huset, men wow-effekten udeblev.

Zyxel skuffede – mon Linksys extender er bedre

Derfor var det med spænding, da jeg pakkede en anden wifi extender op. Da jeg i forvejen har en Linksys router, tænkte jeg at en extender fra Linksys måtte være det bedste valg. Kommunikationen imellem to apparater fra samme producent bør spille maks. Så jeg åbnede æsken med denne wifi extender, og begyndte at tjekke indholdet. Ups. Der var både netkabel og strømstik! Den forstod jeg ikke, idet denne Linksys Range Extender også er en bandit man blot sætter ind i en stikkontakt. Jeg indrømmer at jeg fik bange anelser, men jeg gik ufortrødent videre med opgaven: at skaffe huset et ordentligt internetsignal.

I æsken med min Linksys Range Extender lå også en cd-rom. Vejledningen sagde at jeg skulle starte med at følge instruktionen på skiven, så jeg fik åbnet drevet på min computer, lagt skive til rette og lænede mig herefter tilbage på kontorstolen for at følge vejledningen på skærmen. Og kort fortalt skete følgende:

  1. Start af installationsprogrammet på computeren
  2. Linksys Range Extender blev sat i en stikkontakt i nærheden af computer og router
  3. Installationsprogrammet finder Extenderen samt husets trådløse internet
  4. Jeg indtastede koden til netværket (der naturligvis er krypteret)
  5. Installationsprogrammet konfigurerede Extenderen fra Linksys
  6. Herefter blev jeg bedt om at trække Extenderen ud af stikkontakten og placere den andetsteds i huset – et sted hvor der var ”sorte huller”, altså hvor internetsignalet var svagt.
  7. Da jeg havde placeret Extenderen andetsteds, kontrollerede Installationsprogrammet Extenderens forbindelse til internettet.
  8. Tillykke! Extenderen er koblet på!

Linksys Range Extender RE1000 anbefales

Se, det er jo en installation og ibrugtagning, der er til at forstå. Metoden er ikke idiotsikker, men tæt på. Og som bonus skal jeg ikke undlade at smile over, at internetsignalet bare er i top i hele huset samt på terrassen, hvor jeg ofte nyder en kop kaffe, mens arbejdet bliver passet på tablet eller bærbar computer.

Jeg kan kun anbefale dig at overveje at købe en extender, hvis du trænger til et bedre internetsignal. Med en router ovenpå og en Linksys Range Extender nedenunder har vi nu fået et trådløst internetsignal, der er blevet markant bedre. Og selv om jeg havde mine bange anelser omkring installation og resultat, blev jeg umådeligt positivt overrasket. Ulempen ved det hele er, at jeg nu har en extender fra Zyxel i overskud. Den tabte klart på point til Linksys Range Extender RE1000, som er set til 328 kroner på EDBpriser.

www.linksys.com/en-eu/products/rangeexpanders

Læs også: Bedre sikkerhed på dit trådløse internet?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.