Web of Trust i ny form

Web of Trust i ny form

Efterhånden som du surfer nettet tyndt, hænger du somme tider i en tynd tråd. Du kan pludselig befinde dig på en hjemmeside, som lægger underlige ting og sager ind på din harddisk uden at du ved det, eller der kan være tale om sites, som på snedig vis lokker passwords og lignende ud af dig. På overfladen kan det være mere end svært at se, om hjemmesiden er ok eller ej, og det ner netop her, at små hjælpeprogrammer som Web of Trust er Ganske nyttige. Web of Trust er en slags site-tjekker, som holder øje med de hjemmesider du besøger (eller agter at besøge), og via bedømmelser fra brugere fra hele verden råber Web of Trust vagt i gevær, hvis der er fare på færde. Nu er Web of Trust ude i en ny version.

Det skal lige slås fast, at advarsler fra Web of Trust eller lignende programmer ikke nødvendigvis er sandheden. Du kan sagtens opleve at Web of Trust advarer dig imod hjemmesider, som egentlig erg ode nok. Disse hjemmesider har måske blot fået et gok i nødden af utilfredse brugere af den ene eller af den anden grund. Dog kan du ofte bruge Web of Trust som en løftet pegefinger, og du bør lige overveje en ekstra gang, hvis du advares imod at besøge en hjemmeside fundet i en Google-søgning. Ud fra forskellige bedømmelseskriterier kan brugerne af Web of Trust kategorisere siderne: er de gode nok eller skal man holde snitterne fra dem.

Nyheder i WOT

Det nye i Web of Trust er at man nu blot skal bedømme siderne ud fra 2 kriterier (imod 4 i tidligere versioner). Troværdighed og børnesikkerhed er holdt i hævd, og det er nu blevet endnu tydeligere, når brugerne skal afgive deres “karakterer” over de hjemmesider, som de besøger. Hvis du ønsker at tjekke en sides renomme, kan du gå direkte til hjemmesiden for Web of Trust. Dermed kan du afprøve hjemmesiden på afstand, uden at bevæge dig ind på den potentielle risiko og uden at have Web of Trust installeret.

For at bruge Web of Trust skal du installere et ekstraprogram til din browser. Ved at gå ind på Web of Trusts hjemmeside finder du hurtigt ud af at få installeret programmet, og du behøver ikke at oprette en konto for at bruge Web of Trust.

www.mywot.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.