Wallpaper i metermål

Wallpaper i metermål

Med til en lækker pc hører et lækkert baggrundstapet på skrivebordet. Dels handler det om at man har noget kønt eller dejligt at kigge på, når Windows starter op, og dels handler det om at sende et signal til omverdenen om hvem man er som person. Nogen bruger billeder af familiemedlemmer, mens andre bruger billeder af kendte celebrities. Endelig foretrækker nogen smukke naturlandskaber, mens andre nyder gode illustrationer, enten karikaturer eller professionelle 3D-tegninger. Men hvor man finder man disse flotte baggrundsbilleder, som matcher ens skærmopløsning? I fredags bragte vi nogle links til hjemmesider, der byder på wallpapers. Wallbase.net er en anden oplagt mulighed.

Pas på billeder til voksne!
Da denne artikel blev forfattet en tirsdag aften, lå der over 376.000 forskellige baggrundsbilleder i databasen. Måden databasen er bygget er simpelt genial og faktisk temmelig blæret. Først og fremmest skal siden roses for de manglende reklamer. Mange sites der byder på diverse wallpapers er klistret til med reklamer, annoncer og andet lir, men Wallbase er ren som nyfalden sne. Tak for det! Designet på siden indikerer også at man bevæger sig lidt rundt i “underground” hvor de frie kræfter lever godt og frit.

Søgefeltet har nogle for mig nyskabende elementer, som jeg absolut må nævne for læserne her på Nettips. Man kan søge efter baggrundsbilleder ved hjælp af søgeord, altså den gode traditionelle facon, som vi også kender fra for eksempel Google. Man kan dog også vælge at søge efter billeder med bestemte farver. Ved at vælge Color-søgning går søgefeltet i hvidt! Når man klikker i det hvide søgefelt, dukker en farvepaletagtig mulighed frem, hvor du med musen udpeger den farve, som du ønsker baggrundsbilledet skal præges af. Ret spooky og sjovt indslag i en slags søgemaskine.

Fremover altid Wallbase
Når man søger efter billeder, har man også mulighed for at søge efter bestemte billeder. Man kan således vælge imellem hr, w og wg. Hr står for high resolution, altså billeder i høj opløsning. Wg står for regulære wallpapers, mens w indikerer animerede og tegnede billeder. Nogle af de wallpapers man finder på sitet er desuden mærket med NSFW, hvilket på dansk betyder, at man risikerer at støde ind i billeder, som nok mest egner sig til det voksne publikum. Hvis du forstår hvad jeg mener…

En søgning efter billeder, der handler om Denmark, gav paradoksalt en del hits som pegede på Paris. Ikke på byen, men på frøkenen, som har efternavnet Hilton, og som åbenbart blev foreviget af fotografer, da hun besøgte Denmark.

Wallbase er uden tvivl det sted jeg anvender fremover, når nye billeder – wallpaper på engelsk – skal hentes hjem til mit overfyldte skrivebord i Windows 7.

www.wallbase.net

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.