VLC media player 1.0.1

VLC media player 1.0.1

Den gratis medieafspiller til alle formål. VLC er måske den allerbedste og den nye version er supergod.

Hvis man er medlem af vores forum her på Nettips, så har man sikkert hørt at Videolan er kommet til version 1.0.1, men hvis du er en af de uheldige der ikke jævnligt er på besøg hos os, så er her lidt om denne gratis afspiller, der findes i versioner til både Windows, Mac samt Linux, og programmet er allerede downloadet over 13 millioner gange.

Problemet med de fleste medieafspillere er, at der altid er den ene eller den anden codec der mangler, som så lige skal hentes hjem før man kan se eller høre det man har lyst til. Det er ikke tilfældet med VLC. VLC virker bare så det er en sand fornøjelse.

Programmet fylder 17 MB til Windows, og det ligger i samme størrelsesorden til de andre systemer. Man har gjort sig stor umage med at gøre det så let som muligt at installere programmet uanset hvilket styresystem man benytter, så det er bare om at gå ind på deres side og vælge sit styresystem og så følge anvisningerne. Så er du i gang.

For ikke at fylde flere sider med hvad programmet understøtter angående input, video, audio, undertekster, output og filtre, så råder jeg dig til at se nærmere på nedenstående features-side, der viser alle relevante data der er behov for uanset hvilke styresystem du benytter.
www.videolan.org/vlc/features.html

Smart optagefunktion
Som allerede nævnt findes den til alle de vigtigste styresystemer, og der er selvfølgelig mulighed for selv at finde det skin (udseende) man mener vil være optimalt for en selv. Der er mulighed for at se film i fullscreen, og du kan ændre i mange af programmets indstillinger. Desuden er den indbyggede mulighed for at “optage” uddrag fra de film du ser genial. Det kunne eksempelvis være scenen fra Blinkende lygter, hvor en irriterende kvinde får en på næsen, fordi hun griner ad en voksen mand, som ikke kan puste æg. Et klik på optageknappen sætter VLC i gang med at snuppe uddraget og lægge dette i dine Dokumenter.

For at gøre historien kort, så får du et par screenshoots der viser lidt om hvordan programmet kan se ud, når det kører på din maskine. Hvis du kan lide programmet, så kunne det være at du også er interesseret i nogle andre programmer fra folkene bag VLC – dem finder du her: www.videolan.org/projects/

www.videolan.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.