Vis skrivebord på en MacBook

Vis skrivebord på en MacBook

Jeg indrømmer det gerne: jeg er nok mest en Windows mand. Jeg har brugt Windows i herrens mange år, og derfor er jeg vokset op med dette Microsoftske univers i mine årer. Nu er jeg også hoppet over på MacBook, og her var der især en ting, der generede mig!

Hvordan får man Vis skrivebord på en Mac?

I Windows har man de sidste mange år haft mulighed for at komme ud på skrivebordet via ét klik. Først fik man en ikon i hurtig start området, og senere begyndte Microsoft at placere Vis Skrivebord nederst til højre (ved uret), hvor et klik på den lillebitte rektangel sender dig ud på Skrivebordet.

Men Vis skrivebord på en Mac?

Først forsøgte jeg at lære genvejen på det indbyggede touchpad, hvor du via 4 fiungre kan trække dig ud på skrivebordet. Det synes jeg godt nok var en drilsk mulighed.

Dernæst forsøgte jeg at bruge genvejstasten FN + F11. Det lader til at være en rigtig lækker detalje, hvis man hurtigt vil ud på skrivebordet – blot ikke hvis du – som jeg – har koblet eksternt tastatur til maskinen.

Derfor måtte jeg google mig frem til en løsning, som jeg vil mene bliver min favorit:

Vis skrivebord via Mission Control

Mac har indbygget et herligt kontrolpanel, hvor en af mulighederne hedder Mission Control. Der er netop herinde, at du kan få en fiks mulighed for at få vist skrivebord. Gør følgende:

 1. Klik på Æblet øverst til venstre
 2. Klik på Systemindstillinger
 3. Klik på Mission Control
 4. Nederst til højre klikker du på Aktive hjørner
 5. Nu vælger du et af hjørnerne, fx nederst til højre
 6. Her klikker du på de små blå pile
 7. Venstreklik på Skrivebord

Sådan! Når du fremadrettet bevæger musen ned i nederste højre hjørne, får du vist dit skrivebord.

Læs også

3 Comments

 1. Svend Erik

  Hold da op. Det er smart. Patetisk at Apple ikke selv nævner det, når man søger efter genvej til skrivebord. Jeg søgte flere muligheder, men enten virkede de ikke i nogle programmer eller også var de “klumsede”.

  Tak for det, kære Windowsmand

  Svend Erik

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.