Virusser i handlen

Virusser i handlen

Den danske internethandel er for alvor slået igennem. Danskerne er pjattede med at handle varer på nettet, og man anslår at to ud af tre danskere mellem 16-74 år har handlet via internettet inden for det seneste år. Så langt så godt. Der er dog visse farer forbundet med at suse løs på nettet og røbe Dankortnummer og diverse informationer “for åben skærm”.

Man risikerer i værste fald at computeren er ramt af virus, og at banditter aflurer ens handlinger og indtastninger foran computeren. Ifølge Danmarks Statistik har mere end hver sjette dansker, der handlede på nettet sidste år, oplevet forskellige former for svindel, for eksempel misbrug af kreditkort. Dette kedelige antal gør at en del danskere holder sig fra at bruge kreditkortene ved tastaturet. Man ved jo aldrig…
 
– Fordelen ved at kunne handle fra sofaen, undgå regnvejr og opnå fordelagtige produktpriser vil fortsætte med at gøre online shopping til en populær fritidsbeskæftigelse for private brugere. Men som i den virkelige verden følger forbryderne også pengene på nettet, så der er al mulig årsag til at tænke sig godt om og følge nogle enkle sikkerhedsråd, når man e-handler, siger Eva Maria Matell, Managing Director hos sikkerhedsfirmaet Kaspersky. Ikke helt overraskende anbefaler hun derfor, at danskerne installerer og opdaterer antivirusprogrammer.

– Det handler om at bruge sin sunde fornuft. Hvis prisen på et produkt er alt for billig, hvis købsbetingelserne er uklare eller gemt væk, eller hvis man allerede på forsiden bliver bedt om at indtaste personlige oplysninger, skal man være ekstra varsom. Derudover skal man i forbindelse med betaling sørge for, at man betaler over en krypteret forbindelse. Kig efter et lille hængelås-symbol i den nederste bjælke i browser-vinduet eller om farven på webadressen i browseren skifter farve, siger Eva Maria Matell. Kaspersky producerer sikkerhedssoftware – også i danske versioner.

www.kaspersky.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.