Virus fra iPhone til iPad

Virus fra iPhone til iPad

På trods at Apple har valgt at lukke sine produkter, så der ikke kan installeres perifert udstyr, og at al software købes og hentes i deres egen App Store, har hackere nu fundet en metode, som gør dem i stand til at installere virus på bl.a. ”jailbreakede” enheder. Jailbreakede enheder er eksempelvis iPhones, hvis “sikringssystem” er “knækket”, således at man selv kan skalte og valte med funktionaliteterne i iPhone.

Men banditter, som godt kan lide at ødelægge humøret hos os gadget-ejere begynder altså nu at kigge efter Apples produkter. Grunden er den simple, at det kraftigt øgede salg gør Apples produkter og dets platform interessante for de cyberkriminelle, der udvikler specifikt designet malware eksempelvis bl.a. ormen Eeeki, der blev opdaget sidste år. Denne orm angriber iPhone og kan spredes til bl.a. iPod Touch. Spredningen af ormen og andet malware designet til Apples produkter sker, da de kører på samme operativ system nemlig iPhone (v3) eller iOS (v4) på den nye iPhone4.

Pas på ormen
Det er PandaLabs, Panda Securitys sikkerhedscenter, som allerede i 2009 advarede om Eeeki ormen, der har stået for opdagelsen af risikoen for spredning af virus på Apple produkter. Luis Corrons, teknisk direktør for PandaLabs maner til ro, men understreger at der er grund til forsigtighed: – Der er ikke fare for en syndflod af vira til Apple, men vi ser flere og flere beviser på at truslen vokser. Derfor bør alle brugere bør være meget opmærksom på denne fare og vi anbefaler at følge Apples retningslinjer for at sikre sig bedst muligt. Herunder ikke at ”jailbreake” deres enheder.
 
www.pandalabs.com viser et videoklip, hvordan iPaden inficeres fra en iPhone efter at ormen har spredt sig til iPhone, og så overføres til iPadden og bl.a. skifter baggrundsbilledet ud med et billede af Rick Ashley.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.