Verdens første digitale galleri

Verdens første digitale galleri

Af alle steder i verden er det i Vendsyssel, at verdens første digitale galleri åbner. Det sker i weekenden, nemlig på lørdag den 13. juni, hvor foreningen PixlArt starter det digitale galleri op med udstillingen Retroperspektiv Jan Grarup. Jan Grarup er en af verdens bedste fotografer, som især er kendt for sine fotosessions i verdens brændpunkter.

Jan Grarup himself dukker op og holder et foredrag, og det kan jeg varmt anbefale. Men for at vende tilbage til verdens første digitale galleri, handler det om at PixlArt de seneste 3 år har arbejdet på at skabe noget helt nyskabende inden for fotografiets verden. Det sker altså nu i Vendsyssel, hvor fotoudstillinger og filminstallationer kan opleves i galleriet.

Galleri med digitale skærme

Galleriet er udstyret med digitale skærme, hvor værkerne flimrer frem på. Det betyder at galleriet rent praktisk ikke er underlagt et pladsproblem på væggene, idet sådanne nymodens skærme kan vise op til mange billeder ad gangen. Det sker i en lille landsbykirke i Østervrå, hvor Grarups billeder kan nydes hele sommeren.

Til åbningen på lørdag dukker kulturministeren op, og der er gratis adgang. Hvis du efterfølgende ønsker at besøge galleriet, kan du købe billetter online på Billetto.dk.

Du kan desuden tegne medlemskab af PixlArt. Det koster 200 kroner om året, og du er via dette medlemskab med til at støtte op omkring det gode initiativ. Desuden får du gratis adgang til alle udstillinger samt 6-8 magasiner om året.

www.pixlart.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.