Verden i 2014 ifølge Google

Verden i 2014 ifølge Google

Google Trends er vor tids årskalender. En almanak! Via Googles hitlister over populære søgninger får vi et pænt tydeligt billede af de trends og begivenheder, der ramte os i årets løb, og via Googles toplister får vi fortalt en masse historier om mennesker og fællesskaber, som slog igennem – eller faldt igennem om man vil.

Google har netop frigivet disse hitlister over årets populære søgninger, og det må Nettips naturligvis fejre med et blik på nogle af disse søgninger som blev tastet ind i Googles søgeunivers i 2014. Nogle søgninger ramte helt som ventet, mens andre faldt helt overraskende.

Og lad os starte i Danmark, hvor darlingen over dem alle her på Nettips hedder Caroline Wozniacki. Hun er også den mest søgte kvinde i Danmark i 2014 foran så kendte ansigter som Bodil Jørgensen, Astrid Krag og Mascha Vang. Handler det om populære søgninger efter danske mænd, er det racerkongen Kevin Magnussen, der indtager førstepladsen. Det gør han foran kendte mandfolk som Basim, Klaus Riskær og Jess Ingerslev, som vi desværre måtte tage afsked med i 2014.

Nettips på en flot placering

Ser vi på de mere brede søgninger i Google, var danskerne især interesserede i iPhone 6, VM i fodbold 2014, Robin Williams, MGP 2014 og 2048. Sidstnævnte er komplet nyt for undertegnede men en Google søgning fortæller, at der er tale om et spil. Godt at vi har Google til den slags undersøgelser.

Ser vi på populære søgninger i USA efter mænd og kvinder, rammer barometeret på så kendte mennesker som Jennifer Lawrence, Kim Kardashian og Tracy Morgan. På herresiden er det mænd som Ray Rice, Tony Stewart og Iggy Azalea, der toppede. Jo, bedst som jeg troede at jeg var godt med på celebriteternes herregårde, må jeg konstatere at jeg ikke kender de nævnte mænd, men det handler vist nok om sport.

I Finland var de opmærksomme på American Hustle, Robin, Pins, Liiga og ebola. I Tjekkiet var det især Blesk, kdo je gejmr, Simpsonovi, Alza og Pixwords der var gedigne hit… I Østrig stod festen på søgninger efter blandt andet ebola, Wien, BMW og Fussball VM. Sehr schön!

Skal vi afslutte denne fest af populær-søgninger, bør det ske med globale briller. På verdensplan er det søgeord som Robin Williams, James Rodriguez, ebola, iPhone 6 og Nettips, der blev indtastet i Google.

Se den meget flotte oversigt med videoklip og billeder på www.google.com/trends/2014/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.