Velkommen på forsiden

Velkommen på forsiden

Så skete det! Nettips.dk er forvandlet til et mere samtidigt udseende, og med det nye design forsøger vi at gøre oplevelsen på Nettips bedre og mere nuanceret. Vi vil så gerne have at I læsere får det fulde og største udbytte af at bruge jeres tid herinde. Vi erkender at den hidtidige udgave af Nettips stilmæssigt var sakket agterud, og vi erkender at den daglige vedligeholdelse af Nettips var en anelse tung. Derfor tog vi en beslutning om at bruge ressourcer – tid og penge – på at skabe os et nyt website. Og det er nu gjort! Vi er gået fra et system til et andet: fra Joomla til WordPress. Der sker mange mentale ting i en webmaster, når et design ændres, og disse dybdepsykologiske elementer skal ikke berøres på disse linjer. Langt hellere vil jeg se på de synlige ændringer.

Mange vil sikkert straks bemærke det nye logo/kendemærke, som anes diskret øverst til venstre. Hold da op! Der er da sket en kende siden sidst! Der er tale om et totalt enkelt logo med bogstaver og intet andet. Ikke én grafisk streg! Til gengæld er der valgt en turkis farve, som skriger til himlen: hvad pokker er meningen? Nettips har mange formål, men et af de vigtigste er at servicere Familien Danmark med it-artikler. Vi ønsker ikke at gøre tingene kompliceret. Vi vil hellere forklare vores emner på en helt almindelig og letforståelig måde. Hvorfor gøre det sværere end det er? Derfor valgte vi dette enkle logo – dog med en understregning af at vi også gerne vil være anderledes. Derfor blev det et logo med en skrigende turkis tone for at signalere, at vi er lige her, og at vi gerne vil dig.

Ny kommentarmulighed

En meget efterspurgt detalje igennem årene har været mulighed for at kommentere vores artikler. Vi startede med et system til Joomla, som desværre var pivåbent. Dette medførte hackerbesøg, og efterfølgende måtte vi konstatere at det var dyre lærepenge. Hackerne havde fået inficeret hele websitet, og der var kun én udvej: at starte forfra og bygge noget nyt op. I den næste Joomla version integrerede vi et kommentarsystem, hvor man skulle være logget på Facebook eller Yahoo for at kunne kommentere. Det er vi aldrig blevet rost for! Så derfor er vi nu spændt på om det nye kommentarsystem bliver accepteret. Alle kan kommentere. Også uden at være logget ind. Bær over med os, når vi har valgt at kommentarer skal læses og godkendes, inden de bringes på hjemmesiden. Årsagen er ganske enkelt, at verden er fyldt med spam-robotter og trolls.

I toppen har vi placeret en nyhedsticker, som løbende fortæller dig om de seneste artikler. Denne nyhedsticker er vendt tilbage til tidens websites. Den var særdeles populær for ti års tid siden, men blev udskældt for at være genererende og forstyrrende. Nu vender den altså tilbage. Ikke kun på Nettips men også på mange andre websites. Det er jo næsten helt TV2 News-agtigt! Nu prøver vi den af en rum tid, og jeg er fortrøstningsfuld: det bliver en god ven.

Vores topmenu er blevet mere overskuelig. Den fylder ikke længere hele toppen, hvilket blandt andet skyldes at vi har placeret en toptopmenu lidt længere oppe med muligheder for kontakt og den slags. Det er vist ikke så tosset. Med en mere simpel og overskuelig menu håber vi at det bliver nemmere for dig og dine medlæsere at finde det I leder efter hos os.

Responsivt design

Og så er der endelig en vigtig detalje: responsivt layout og design. Tiden er kommet hvor mange – rigtigt mange – læser hjemmesider på tablets og smartphones. Her oplevede vi store problemer med Joomla. Vi brugte ressourcer på at få skabt en god version til tablets og smartphones, men det lykkedes aldrig helt at få skabt den komplette, gode løsning. Med dette design er tingene forhåbentlig anderledes. Designet holder øje med dig! Hvis du sidder med en smartphone, ændres designet så det bliver læsevenligt på den bitte skærm. Hvis du sidder med en tablet, sker det samme, og hvis du holder den horisontalt eller vertikalt, tryller designet for dig. Prøv det!

Sidst men ikke mindst skal det siges, at vi naturligvis stadig indtænker forummet på alle sider. Vi har givet det mere plads i bredden, hvilket forhåbentlig skaber ekstra opmærksomhed og dermed tiltrækker flere brugere, så vi kan forblive et stærkt og medmenneskeligt community. Alle er velkomne i forummet, så længe man blot overholder vores enkle regler.

Der kunne skrives mere om vort nye tiltag. Det vil vi ikke. Men vi vil meget gerne modtage kritik, og I må meget gerne afprøve det nye kommentarsystem. Under artiklen har du således mulighed for at knytte en kommentar til alle artikler – også til denne her! Hvis du finder fejl eller uhensigtsmæssigheder må du meget gerne gøre os opmærksom på det.

En tak til de uundværlige medlemmer i staff for at hjælpe til i opbygningen af denne nye version af Nettips. Tak til John Westcoast, Prutterhunden, Affi og Henrik! Og en stor tak til vores webhost, Uptime IT, for at bibringe helt ubetalelig teknisk assistance. Jeg anbefaler varmt Uptime IT, hvis du har brug for et godt og stabilt webhotel!

Allan Bojsen, 2/10 2014

Læs også

8 Comments

 1. Bo

  Tillykke med det nye design..

  Det ser rigtigt godt ud.. Dog har jeg 2 spørgsmål:

  1. Når man skriver lige her, på forsiden, burde tekstfarven man skriver med ikke være en anelse tydligere??

  2. Når jeg trykker på Menu linien helt øverst og vælger IT Debatforum, så kommer den gamle side frem?? Er det rigtigt??

  Reply
  1. Allan Bojsen

   Hej Bo
   Tak for din kommentar. Ja, debatforummet ligner sig selv. Og du har ret: teksten i dette kommentarfelt bør være tydeligere. Jeg ser om jeg kan stille på nogle knapper…
   Hilsen Allan, Nettips.dk

   Reply
 2. Affi

  Det ser virkelig pænt og tidssvarende ud, og jeg vil med største glæde og fornøjelse linke til nettips – stedet, hvor Hr & Fru Danmark kan få support til stort og småt udi it relaterede problemer.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.