Vedhæftede filer i Google Drev

Vedhæftede filer i Google Drev

Mange af os bruger Gmail som e-mailadresse. Personligt har jeg brugt Googles fortræffelige e-mail tjeneste i nogle år efterhånden, og faktisk samler jeg al min personlige post hos Google, hvor jeg har importeret post fra andre e-mailadresser. På den måde er al post samlet ét sted, og jeg kan hive den elektroniske post ned uanset hvor jeg er i verden, så længe der blot er en netforbindelse til min disposition. Google driver jo en række spændende services: en gratis kontorpakke, gratis billedbehandling via Picasa og online lagersted oppe i skyen via Google Drive. Nu kombinerer Google deres Drev og Gmail. Det betyder at du fremover kan gemme filer fra din Gmail over i Drev.

 

Og det ser ud til at virke eminent. Når du modtager en e-mail i din Gmail, vil den figurere nederst under mailens ordlyd, og du kan hele tre ting med den vedhæftede fil: du kan åbne den, du kan gemme den lokalt på fx din harddisk eller du kan gemme den i dit Google Drev. Det er da smart! Og det hele kommer an på, hvordan du klikker på den vedhæftede fil. Prøv at holde musen henover den vedhæftede fil og se hvad der sker!

Hvis du klikker på den store ikon, vil Google åbne et ”preview” af filen (hvis Google magter den pågældende filtype).

Hvis du klikker på den lille pil, der peger nedad, gemmer du lokalt på fx harddisk eller USB nøgle.

Hvis du klikker på Drev ikonen, gemmes filen online på dit Google Drev, hvorefter du hurtigt kan angive hvilken mappe, filen skal placeres i.

www.gmail.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.