Varsler Google-brugere om statslige indbrud

Varsler Google-brugere om statslige indbrud

Det blev så til en hel trio i træk af artikler om Google 😉     

Men selskabet vil ikke sige hvordan de opdager angrebene.

Google offentliggjorde i forgårs, gennem et Blogindlæg, at selskabet har indført en ordning som varsler visse brugere, dersom selskabet har mistanke til at nogen forsøger at få uautoriseret adgang til deres konto. Dette gælder i særlig grad brugere som Google mener kan være i målgruppen for angreb sponsoreret af nationalstater.

Kommer advarslen, betyder det ikke nødvendigvis at brugerens konto er blevet hacket, bare at risikoen for sådan kapring er forhøjet og at brugeren bør gøre nogle tiltag for at sikre at det bliver vanskeligere for uvedkommende at få tilgang til kontoen.

I blogindlægget nævnes blandt andet brug af unikke password og tofaktor verificering ved indlogning på Google-kontoer, indstillingerne for dette Findes her.

I tillæg til dette bør man selvfølgelig sørge for at få opdateret alle programmer man bruger, ikke mindst browsere, browserplugins, operativsystemet og værktøj til dokumentredigering.

Mange bliver forsøgt fraluret indlognings information gennem phishing, hvor brugeren bliver lokket til at opgive fortrolig information på falske websider.

I blogindlægget skriver Google at det er naturligt at spørge hvordan selskabet ved når denne aktivitet er statsfinansieret.

-Vi kan ikke gå i detaljer uden at opgive information som kan være nyttig for disse skurke, men vor detaljerede analyse, samt rapporter fra ofre, indikerer stærkt engagement til stater eller grupper som er statsfinansieret, skriver Google.

Kilde. Digi.no

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.