Varm støvlerne via computeren

Varm støvlerne via computeren

Det kan godt være en anelse fodkoldt i øjeblikket. Temperaturen her i julemåneden sniger sig listigt ned på de nul graders celsius, og varmen forsvinder lige så langsomt ud af kroppen på os, hvis vi ikke tager os i agt. Især fødderne er hårdt spændt for, når vi betræder kolde fortove, måske endda snebelagte stier og veje, som skånselsløst lader mennesket fryse på fusserne. Puha! Heldigvis er der råd at hente, hvis du har 2.500 kroner til overs. Så kan du nemlig købe dig et par støvler, som du kan varme op indvendigt ved hjælp af en USB-port og en tændt computer.

Og jo, den er god nok – og det måtte jo komme. Det er firmaet Columbia Sportswear, der har udviklet en støvle med indbygget varme. Støvlen oplades så at sige via USB-stikket, som proppes ind i en tændt computer. Når batteriet er fuldt opladet, skulle du kunne holde fødderne varme en hel dag. Også selv om temperaturen falder til minus 32 grader. Navnet på vidunder-opfindelsen er såmænd Columbia Sportwear’s Omni-Heat Electric støvler! Og folkene i firmaet påstår, at det virkelig er støvler der virker efter hensigten. Martin Meyer fra Columbia Sportswear i Danmark udtaler:

Stikket er skjult i hælen
– Under selv de mest barske testforhold, var den varmeste af de tre indstillinger, for varm i længden. Enten slukkede testpersonerne helt for varmen, eller valgte en lavere temperatur. Det betyder, at støvlerne i langt de fleste tilfælde vil kunne holde fødderne varme på en weekendtur uden opladning.

Omni-Heat Thermal Reflective (fantastisk udtryk for teknik i en støvle) regulerer kropstemperaturen ved hjælp af et patentanmeldt system af reflekterende materiale på et fugttransporterende, luftgennemtrængeligt underlag, der både reflekterer, fordeler og bibeholder kropsvarmen. Det siger en pressemeddelelse i al fald, og så må det jo passe. Som sagt oplades fodtøjet via et USB-stik, som enten kan hente strøm fra bilen, elnettet eller en computer. Opladning foregår via et stik, der er skjult i hælen. Ja, det lyder næste for godt til at være sandt. Eller gør det…

www.columbiasportswear.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.