Vandtæt mobil fra Sony

Vandtæt mobil fra Sony

Et blik på tidens smartphones sætter givetvis primært LG og Samsung på dagsordenen. iPhone, HTC og Sony er sat en smule i baggrunden i en tid, hvor snakken ofte falder på en fleksibel Android smartphone fra LG (med en bagside der ikke kan blive ridset) samt på Samsungs S5, der blev præsenteret i Barcelona i går. Desuden har Samsung skabt en del hype omkring deres Note 3, som må siges at være en fuldfed, lækker smartphone – hvis hånden ellers er stor nok. Når man ser på disse nye smartphones, som kæmper om klicheen ”Min er større end din”, er det befriende at mærke en smartphone, som størrelsesmæssigt forsøger at skabe en standard: det er ikke kun størrelsen det kommer an på. I går viste Sony sin labre Z2. I dag er det Sony Xperia Z1 Compact som vi lige skal se nærmere på her.

Da jeg første gang fik Sony Xperia Z1 Compact i hånden, indrømmer jeg blankt at skuffelsen var til at få øje på. Det første jeg gjorde var at sammenligne størrelsen med min aldrende Samsung Galaxy Nexus, og beklemt kunne jeg konstatere at forskellen ikke var til at få øje på. Jeg er besat af den tanke, der hedder at min næste smartphone helt sikkert skal byde på en skærm, der er større end 4,3 tommer. Da jeg købte min Nexus i sin tid, var den en af de store på markedet, og jeg nød at drille iPhone-ejere, som var afhængige af lsæebriller, når de skulle tjekke deres mails på de små Apple skærme (sagt med en gran sarkasme i stemmen). iPhone er et produkt jeg har enorm respekt for, for Apple var helt klart med til at sætte en række milepæle, når det handler om menneskets forhold til smartphones.

Krudt og hestekræfter

Nå, tilbage til Sony Xperia Z1 Compact. Denne smartphone er Sonys nyeste forsøg på at stjæle opmærksomheden fra de store aktører på områder for smartphones. Sony Xperia Z1 Compact har rødder i den roste Z1, men Sony Xperia Z1 Compact er et forsøg på at skabe en voksen smartphone i en størrelse, som er til at have med at gøre. Indmaden i Sony Xperia Z1 Compact svarer nogenlunde til de store Sony modeller, men Sony har så valgt at pakke det hele ind i en smartphone, som ikke nødvendigvis skiller sig ud på grund af størrelsen. Sony Xperia Z1 Compact passer ind i de flestes hænder, og trods den efter tidens standard beskedne størrelse, matcher den virkelig de større drenge på markedet. Der er tale om en smartphone, som indeholder en masse krudt og hestekræfter – også selv om den er mindre end de andre drenge i skolegården.

Vægten siger 137 gram. Skærmen er på 4,3 tommer med en opløsning på pæne 1280 x 720 pixels. Batteriet skulle kunne klare en taletid på 18 timer (har ikke afprøvet), og styresystemet er Android 4.3. Kameraet er nok så interessant. En bandit af en 20,7 megapixel kaliber, og denne smartphone skyder virkelig nogle af de flotteste smartphone fotos jeg nogensinde har stået bag. Min Galaxy Nexus er det rene Fætter BR ved siden af! En firekernet processor på 2,2 GHz gør, at Sony Xperia Z1 Compact lystrer hurtigt og præcist. Og så er der et es i ærmet. Sony Xperia Z1 Compact er støvtæt og vandtæt. Dette forudsætter naturligvis at der ikke er tale om Sorebælt i flere timer ad gangen. En dybde på halvanden meter i en varighed á en halv times tid kan den snildt klare, denne Sony Xperia Z1 Compact.

Et klart førstevalg, men…

Hvis jeg var ude efter en telefon med en størrelse á la denne 4,3 enhed, ville Sony Xperia Z1 Compact helt klart være et førstevalg. Jeg har det svært med LG på grund af gammel afbrændt kærlighed, og iPhones forsøg på at skabe smartphones i en passende størrelse slog fejl i min optik. Reelt er der HTC og Samsung som konkurrenter til Sony Xperia Z1 Compact, og da jeg stadig væk sætter stor pris på en god, stor skærm, vælger jeg at fokusere på andre modeller end Sony Xperia Z1 Compact. De 4,3 tommer er sikkert passende i mange køberes øjne, men efter et par år med sådan en størrelse, stiler jeg efter noget større. Dermed ikke sagt at Sony Xperia Z1 Compact ikke er god nok. Det er den – jeg kan blot bedre lide storesøsteren, og derfor er det Z1 eller den kommende S5 fra Samsung jeg nu vil følge med interesse. Måske hopper jeg over på Note 3, og måske venter jeg til Sonys kommende flagskib dukker frem i horisonten. Jeg er jo i bund og grund rigtig glad for min Nexus, og min længsel efter noget nyt brugbart legetøj sætter jeg atter på stand-by. Sony Xperia Z1 Compact er en rigtig fed og laber smartphone – men den er i mine øjne lidt for fysisk lille til at blive afløseren for min Galaxy Nexus.

www.sonymobile.com/dk/products/phones/xperia-z1-compact/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.