Valget – mellem browserne

Valget – mellem browserne

Og i dag går danskerne så til folketingsvalg. Der skal stemmes til den store sølv- og guldmedalje, og senere i aften vil tabere og vindere udtale sig på skærmen. De samme spørgsmål vil blive stillet, de næsten samme svar vil falde. Her på Nettips gider vi ikke folketingsvalg. Eller politik i det hele taget. Ikke ret meget i al fald. Slet ikke i dag. Vi er gået i antipolitik modus. I stedet opretter vi vores helt egen valgkamp.

Valget mellem browserne!

Internet Explorer
Dagens grand old man. Efter at han ved et lidt beskidt valgkup fjernede Netscape fra magten, har han siddet godt og grundigt på magten. Dog er demokratiet vendt tilbage på nettet, og den diktatoriske tilgang til tingene er ændret en smule. Nu er det nemlig tilladt med modkandidater, idet disse nu skal stilles ligeligt op med statsmedisteren.

Firefox
Ildræven var den første, virkelige og ægte modkandidat til Internet Explorer. Firefox har været på markedet igennem en årrække, og græsrodsbrowseren har vundet utallige stemmer på grund af de ekstra muligheder, som browseren giver. Og det kan folket lide. En browser, der lytter til folket og dets ønsker, er altid velkommen.

Chrome
Her dukker den nyrige kandidat pludselig op. Google, der nu er den helt store aktør på nettet, fandt ud af at de lige så godt kunne sprede deres indbringende politik i deres egen verden. De knyttede en dansker til projektet, og resultatet er at Chrome-kandidaten er godt i gang med at hale nogle stærke mandater hjem til Google lejren.

Opera
På sidelinjen tæt på spærregrænsen står den norske outsider Opera. Trods et solidt stykke arbejde med masser af gode tiltag, er det aldrig lykkedes for Opera-kandidaten at vinde den store vælgerskare. Faktisk nok kun mest på de hjemlige breddegrader. Hvis Opera-kandidaten for alvor skal ind på markedet, skal der større valgkampagner til, for politikken er egentlig i orden.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.