USB pennens fordele

USB pennens fordele

USB nøgler med gigabytes indenbords kan hjælpe dig i forskellige sammenhænge. Selv om jeg til stadighed bliver mere og mere afhængig af Dropbox, så er de små USB nøgler da temmelig praktiske. Til dagligt underviser jeg i it kurser i KursusCentret, og her kan disse små dimser være ganske nyttige, når filer og mapper skal transporteres til og fra hjem. Lad os kaste et blik på, hvordan man kan få ekstra glæde af USB nøglerne. Først og fremmest er de praktiske, hvis du skal gemme filer, mapper og programmer. Du kan naturligvis stadig brænde ting og sager over på cd’er eller dvd’er, men man kommer ikke udenom, at nøglerne gør livet lettere. Prop dimsen i USB drevet, lad Windows finde lagerpladsen, og send så de ønskede ting over på nøglen. Dette gøres nemt ved at højreklikke på filen/mappen, vælge Send til og så klikke på den flytbare disks drev-bogstav.

Mange foretrækker at havde hemmeligheder for sig selv. Derfor gemmer folk de dybeste hemmeligheder i skjulte mapper på C-drevet. Hvorfor ikke bare gemme på en USB nøgle i stedet og så passe godt på den? Du kan eventuelt pakke dine hemmelige filer som en zip-fil og give denne zipfil en passwordbeskyttelse.

Red en computer
En af de praktiske ting med internettets komme er det efterhånden gigantiske udbud af programmer. Mange programmer fås i dag i såkaldte portable versioner, hvilket på godt dansk betyder, at programmerne virker direkte fra USB nøglen. I gamle dage skulle programmer helst installeres på computerens harddisk, men det er i mange situationer ikke nødvendigt i dag. Kast for eksempel et blik på Liberkey, hvor du får stakkevis af superprogrammer. Gratis.
Winpenpack er et andet godt tilbud. Gratis endda.

Endelig kan en USB nøgle være guld værd, hvis man skal redde stumperne af en computer, som måske er på vej til de evige virusmarker. Gentagne gange er det lykkedes mig – 7 9 13 – at redde en computers indhold ved hjælp af en USB nøgle med sikkerhedsprogrammer. Der findes et hav af sikkerhedssoftware, der med fordel kan scanne en computer igennem for snavs, så en USB nøgle med sådant software kan få solen til at skinne fra en gråkedelig vinterhimmel.

Hvad bruger du din USB nøgle til?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.