USB 3.0 docking station

USB 3.0 docking station

Overførsel fra eksempelvis digital kamera til harddisk kan tage en krig, hvis man som jeg bruger et forældet system, hvor en USB hub er sat til en USB port. Så forbinder jeg mit digitale kamera til hubben, hvorefter billederne overføres til dertil indrettede mapper. Jeg ved at jeg på billig maner kan installere en ny USB indgang, så USB 2.0 kan erstattes af USB 3.0. Men dovenskaben længe leve… Nu er Targus ude med en hub, som godt kunne tiltrække mig en anelse nysgerrighed. Der er nemlig tale om en hub, hvor hastigheden er sat i vejret.

Denne lille opfindelse kalder Targus for 7-Port USB 3.0 Combo Hub, og ikke overraskende er der 7 porte (eller indgange om man vil). Det interessante er at 3 af disse USB indgange byder på USB 3.0. Dertil skal lægges 4 andre porte, der kører den langsommere 2.0 hastighed. Se, for at jeg kan få fuldt udbytte af denne hub, var jeg nødt til at få installeret en USB 3.0 port i min stationære computer. Da det så til gengæld blev gjort (jeg installerede en USB 3.0 Boost PCI-E fra Sandberg), fik jeg altså adgang til hurtigere overførsel til og fra computeren. Den kan sagtens bruges på min maskine, som den er konfigureret lige nu, og alt foregår i 3.0 hastighed. Targus 7-Port USB 3.0 Combo Hub koster 749 kroner.

USB 3.0-teknologi er op til 10 gange hurtigere end 2.0. Det betyder, at 1 GB overføres fra en USB 3.0 hukommelsesenhed på 3,3 sekunder, mens det tager 33 sekunder med USB 2.0. Hermed sparer jeg tid, og husk at tid er penge 😉

www.targus.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.