Ur til Skrivebordet

Ur til Skrivebordet

Hvad er klokken? Det er måske verdens mest udtalte sætning, og mangen en gang, når man sidder og knokler ved tastaturet, er det vigtigt at følge med tiden, så man ikke brænder diverse aftaler af. En læser, Kai Schubert, sendte os et tip. Det handler om et ur man kan downloade og pynte sit Skrivebord i Windows med. Kai Schubert skrev blandt andet: – der er mange smukke ur-modeller at vælge i programmet, det er ikke på dansk men der er andre nordiske sprog, og det er meget let at programmere så man kan slukke pc ned evt. i forbindelse med defragmentering, scanning og så videre, hvis man skal på sit arbejde og det ikke er færdigt endnu.

Nettips fulgte Kais råd og hentede uret, der hedder Clocx. Det er et bitte program på under én MB, og når det er installeret og sat i gang, får du et lille ekstra ur til rådighed i proceslinien. Et dobbeltklik fra musen, og så blusser uret op på din skærm. Der er masser af forskellige ur-modeller at vælge imellem, så der er gode chancer for at du kan finde dit favorit-ur til enhver lejlighed.

31 forskellige modeller at vælge imellem
Uret giver desuden en række forskellige muligheder, der gør at du kan indstille det lige nøjagtigt efter dit temperament. Du kan angive i hvor høj grad uret skal være gennemsigtigt (transparent), og så er der ellers 31 modeller at vælge imellem, blandt andet en Apple-version. Du kan ligeledes indstille alarmer, og her kan du vælge imellem om det skal være en enkeltgangsseance eller om alarmen skal gentages flere gange på bestemte tidspunkter. Kalenderdelen kan også være nyttig at have ved hånden.

Da Nettips tjekkede uret, fandt vi hverken virus eller fæl spyware. Om programmet får lov at blive hængende på mit Skrivebord er nok tvivlsomt. Dels er jeg tilfreds med det ur, der følger med Windows, og jeg sparer alt det jeg kan på min RAM. Det er ikke fordi at uret spiser ret meget af mine ressourcer, men når jeg nu en gang har urets faciliteter ved hånden i forvejen, så tror jeg nu nok, at Clocx må vige pladsen for andre ting. Men det er en sjov lille fætter, og der er sikkert mange, der finder Clocx dekorativt på Skrivebordet og i Windows-brugerfladen.

www.tenzor.cz/clocx

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.