Unsigned musikere på Bibzoom

Unsigned musikere på Bibzoom

Så fik jeg lanceret nogle ægte buzzwords i overskriften. Unsigned? Bibzoom? Buzzwords? Ahem, altså det denne artikel handler om, er at musikere, som endnu ikke har tegnet en pladekontrakt med et pladeselskab, nu får en chance for at uploade deres musik til musiktjenesten Bibzoom, som de danske biblioteker står bag. Hidtil har Bibzoom været et sted, hvor du kan downlåne musik i x antal dage. Dette har typisk været musik, som er udgivet på CD. Og dette er netop den hovedpine mange (unge) musikalske kunstnere har: at de endnu er så ukendte, at det rette pladeselskab endnu ikke har opdaget musikken. Derfor kan det være mere end svært at få bredt musikken ud til den danske befolkning. Unsigned skal være med til at ændre på den hovedpine.

Unsigned gælder både yngre og ældre musikere, og de har altså mulighed for at uploade deres musik til Bibzoom, hvor de naturligt indgår på en radiostation og dermed på en mobil app, der hedder Bibzoom Radio. Her bliver deres musik således spillet, og dette giver desuden mulighed for deling på eksempelvis Facebook. Ved at blive en del af Bibzoom får de unsigned musikere altså en pæn chance for at opnår en vis berømmelse ude i den danske befolkning. Musikerne skal selv uploade deres musik, men det kræver at de er medlem af Gramex. Herefter vil kunstnerne modtage afregning for både radioafspilning samt download af musikken.

10 millioner stykker musik

Bibzoom kan nås på 3 måder: via internettet, via apps til smartphones og via en app til dit Windows og Mac skrivebord. Pt. ligger omkring 10 millioner stykker musik i Bibzoom, og med dette initiativ for ventes det altså at der snart ligger meget mere musik på musiktjenesten. Ifølge en pressemeddelelse fra Bibzoom tyder alt på, at Unsigned bliver et hit blandt (stadig) ukendte musikere. Blandt andet udtaler et dansk band, Kurtz, følgende:

– Unsigned” er en af de helt store håndsrækninger til danske musikere. Som band uden for offentlighedens umiddelbare søgelys, er det forfriskende med et initiativ, der opererer på vores præmisser og som eksponerer os i en kontekst med mere etablerede kunstnere. “Unsigned” er i bund og grund en vitamininsprøjtning til vores egne initiativer, og baner vejen for at flere kan opdage, hvad vi allerede ved: At vi skriver sange, som er værd at lytte til.

www.bibzoom.dk

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.