Undgå indbrud

Undgå indbrud

Ferietiden er godt og vel over os, og mens nogen holder ferie, går andre på arbejde. Disse ”andre” er smålige og irriterende indbrudstyve, som udnytter situationen: når katten er ude, spiller musene på bordet. Danskerne er pjattede med at tage på ferie, enten i sommerhus i Danmark eller måske på chartertur til Spanien. Det betyder at mange af os efterlader hjemmet, og der er således ofte frit slag for de små rottelignende indbrudstyve, som stjæler vores værdigenstande. Du kan dog selv gøre en indsats for at undgå indbrud. Verisure har udsendt en række tips og tricks, der kan forebygge indbrud i dit hjem. Nettips iler med at bringe disse forebyggende råd videre.

Først og fremmest skal du fortælle gode naboer, at du tager på ferie. Fortæl dem hvornår du tager af sted, og hvornår du vender hjemad igen. Bed dem om at holde øje med dit hus, og giv dem nøglen til din postkasse, så de kan tømme post dagligt. Husk at bede dem om at stille skraldespanden ud, når den skal tømmes, og sig til dem, at de gerne må parkere deres bil eller cykel i din garage eller carport. Tilbyd ligeledes at de må låne dit tørrestativ, hvis de skal tørre tøj.

Inden du tager af sted, kan du med fordel stille forskellige remedier ud, så det ser ud som om, at der er nogen hjemme. Stil et par løbesko ud for indgangen, eller placer en stige og nogle malerbøtter ved udhænget. Hvis du har børn, kan du med fordel ”smide” lidt legetøj hist og her, så hjemmet ser aktivt ud.

Tag en tur i Silvan

Brug gerne mere end én lås ved dine døre. Hvis de smålige tyveknægte skal ind, så gør livet så besværligt for dem som overhovedet muligt.

Hvis du har værdier i dit hjem, så lad være med at skilte med det! Gem genstandene, så de ikke kan ses fra vinduer. Gem disse genstande, så de er svære at finde. Husk at klistre eventuelle klistermærker om alarmsystemer på vinduerne og dørene. Indbrudstyve bryder sig ikke om alarmsystemer.

Huskede du at lukke vinduerne, også dem på første sal? Gør eventuelt det at du sikrer dine vinduer med ekstra vindueslåse, som du kan købe i Silvan eller Jem og Fix. Når du nu alligevel er der, så køb et par tænd-sluk-ure, så huset automatisk oplyses om aftenen, og hvor lyset slukker ved normal tid.

Endelig fortæller Verisure, at moderne alarmer kan holde øje med dit hjem og give dig besked via din smartphone – også selv om du holder ferie i Langbortistan.

Verisure: www.verisure.dk

Stop indbrud: www.stopindbrud.dk

Forebyg indbrud: www.forebygindbrud.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.