Trådløs mus og tastatur

Trådløs mus og tastatur

Du kan lige nå det, hvis du er hurtig. Nettips bringer endnu et gavetip til folk, der er på udkig efter en pakke i den relativt prisbillige til den nørdede del af befolkningen. Igen er det Sandberg, der har vores interesse, og firmaet gør det denne gang med et sæt bestående af mus og tastatur, begge dele i trådløs udgave. Fidusen ved dette makkerpar med navnet Sandberg Wireless Keyboard Set Pro er, at du kan nøjes med én trådløs modtager i form af en bitte USB-dims, der puttes i computerens USB port. Når dette er gjort, er der forbindelse til både tastaturet og musen. Nettips afprøvede systemet, og der er ingen problemer på denne Windows 7 64 bit computer. Det kører som smurt.

Tastaturet fremstår i et pænt sort finish uden de store dikkedarer. På venstre og højre side af tastaturet finder man henholdsvis fire og fem ekstra knapper, der blandt andet giver nem adgang til internettet, Denne computer, lommeregner, mail samt afspilning af medier (herunder volumen kontrol). Desuden er der en batteriindikator øverst til højre, som vil lyse, når batterierne snart giver op. Ellers er tastaturet ganske fint. Skal der lidt kritik på bordet, må det være at Sandberg ikke har dedikeret tastaturet 100 procent til de danske brugere med “rene æ, ø og å” taster. Å-tasten er helt normal, mens Æ og Ø er en mystisk nordisk sammenblanding. Desuden kunne Sandberg have scoret toppoint, hvis de som nogle af de første havde skabt en @-knap. Jeg er stadig forundret over, hvorfor vi danskere skal holde Alt Gr-tasten nede, mens vi trykker på 2-talstasten for at skrive det meget anvendte tegn @.

Et godt køb til prisen
Den trådløse mjus er behagelig at holde på. Nu er det sjældent at jeg går til stålet hvad heftige computerspil angår, men til almindeligt kontrorbrug – tekst, mail og internet – så er musen aldeles udmærket. Den har de traditionelle taster, heriblandt klikbart scrollhjul, en DPI-knap, som jeg næppe får brug for særligt tit, samt to Frem og Tilbage knapper på siden af musen. Her kunne jeg godt have tænkt mig, at Tilbageknappen var “længst tilbage” på musen, da det oftest er Tilbage-knappen man har brug for. Vægt og form på musen er godkendt, og materialet er behageligt at have i hånden.

Til en vejledende pris på 269 kroner får man meget for pengene, synes jeg. Nuvel, sættet er ikke til hardcore gamere eller til krævende studerende, men til almindeligt gennemsnitsbrug er Sandberg Wireless Keyboard Set Pro et godt køb til prisen. Det er dejligt at slippe for ledninger på bordet, og den dag Sandberg udvikler et stykke software, der gør at knapper og taster kan indstilles individuelt, er der tale om en lille perle. Husk at købe fire AAA-batterier, hvis du forærer sættet væk i julegave. Batterier følger nemlig ikke med i prisen.

www.sandberg.it

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.