Trådløs håndfri samtale i bilen

Trådløs håndfri samtale i bilen

Vi ved det jo godt: det er forbudt at have mobilos i den ene hånd, mens den anden knuger omkring rattet i bilen. Det er uansvarligt at sidde og plapre løs i mobiltelefonen, mens man kører bil, og det man som minimum bør gøre, er at koble telefonen til en trådløs forbindelse, så man ikke behøver at holde telefonen i hånden under kørsel. Der findes en lang række løsninger på problemet, og Jabra byder nu ind med en smart lille anordning, som helt sikkert vil være et oplagt gaveemne.

Der er tale om en lille højttalerlignende tingest. Selv kalder Jabra det for en speakerphone, og modellen hedder Jabra Cruiser. Jabra Cruiser er en utrolig nem anordning at have med at gøre, og enhver bør kunne installere og anvende den smarte telefonmedhjælper i bilen. En af de helt smarte ting i speakerphonen er at den kan transmittere dine MP3-musikfiler fra telefon over til bilens radio. Det sker via den indbyggede FM-sender i Cruiseren. På knapperne kan du sågar direkte spole i mobiltelefonens MP3-samling. Smart!

Væk med bilstøj
Når man pakker Jabra Cruiser ud fra æsken, får man et simpelt, men smart system. Ud over selve speakerphonen, får du et USB-kabel, der ydermere kan kobles til den emdfølgende adapter, som kan proppes ned i bilens cigarettænder. På den måde er du altid sikret strøm til Jabra Cruiser. USB-kablet gør desuden også, at du kan bruge systemet ved din pc.

En dobbelt mikrofonteknologi betyder at Jabra Cruiser er i stand til at adskille de lyde, som er omkring dig. Herved er den fremragende til at reducere støjen omkring dig. Det er ingen hemmelighed, at netop bilstøj er en af de store gener ved at anvende sådan et system, men Jabra Cruiser gør det faktisk rigtigt godt. Selv på en støjende motorvej går lyden fint igennem. Jabra Cruiser kan kobles til to telefoner på én gang, og det sker naturligvis via Bluetooth. Dermed kan to personer være koblet til apparatet under køreturen.

Fortæller hvem der ringer
Hvis du modtager et opkald under køreturen, vil Jabra Cruiser oplæse navnet på personen, som ringer – hvis vedkommende vel at mærke er i dit nummerkartotek. Hvis det derimod er en “fremmed”, vil Jabra læse nummeret op for dig. Opkald accepteres ved et lille tryk på en dertil indrettet knap. Når telefonen ringer, forsvinder musikken helt automatisk – indtil samtalen er overstået.

Som en rigtig god detalje, kommer du aldrig i tvivl om din batteristatus eller din forbindelse til telefonen. Det indbyggede Jabra StatusDisplay giver dig drift-informationerne løbende, så du aldrig er i tvivl, om du kan gennemføre samtalen håndfrit. Jabra Cruiser lover op til 14 timers taletid på en opladning og 13 dage, hvis den blot står stand by. Den lille bøjle på speakerphonen gør at du nemt og hurtigt eksempelvis kan “klemme den fast” på din solskygge. Vejledende pris er 799 kroner.

www.jabra.com/Sites/Jabra/DK-DK/Headsets/Pages/JabraCRUISER.aspx

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.